SOCIAL MEDIA

maanantai 18. tammikuuta 2016

Ruokaremontin tuloksia vol. 1

Terveellisellä ja monipuolisella ruualla on mittaamaton vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kerroin aiemmin ruokaremontti-ruokavaliostani, jolla syön tavallista kotiruokaa ja pyrin näin karistamaan ylimääräisiä kiloja sekä voimaan kokonaisvaltaisesti paremmin. Ensimmäinen ruokavaliota on takana ja en olisi kyllä koskaan uskonut sanovani tätä, mutta ravinnolla on ihan äärettömän suuri vaikutus kaikkeen. Tuo kommentti on kuulostanut korvissani lähinnä hölynpölyltä ja ruokavalioille houkuttelulta, mutta nyt olen sen omalla kohdallani kokenut todeksi.

paprika

Lauantaina oli miun herkkupäivä eli sain syödä kohtuudella karkkeja ja muita herkkuja sekä iltapalaksi itsetehtyä pizzaa. Voitte vain kuvitella, miten hyvältä kaikki tuo maistuikaan sen jälkeen, kun oli pyrkinyt paastoamaan kaikesta sokerista ja ylimääräisestä rasvasta. Tietenkin herkuttelu venyi vielä vähän sunnuntaillekin ja mussutin jäätelön ja muutaman keksin sekä joulutortun. Kuitenkin olin kokonaisuudessaan tyytyväinen viikkoon ja syömisiin - etenkin siihen, että retkahdin vasta viikonloppuna, kuten olin suunnitellut!

Valitettavasti yöunen laadussa ja yleisessä vireystilassa herkuttelun, vedenjuonnin vähäisyyden ja epäsäännöllisen ateriarytmin vaikutuksen huomasi välittömästi. Nukahtaminen oli illalla hankalampaa ja yöllä herätessäni oli vaikea nukahtaa takaisin. Tuntui myös, että ei oikein huvittanut ryhtyä mihinkään ajatusta vaativaan tehtävään - ja mikä oudointa, mahassa pisteli sunnuntain herkkujen syömisen jälkeen!

sulatejuusto
Ainakin nuo tuntemukset motivoivat tänä aamuna jatkamaan aiemmin valitulla tiellä, sillä tasaisella ateriarytmillä ja monipuolisella ruualla voin kokonaisvaltaisesti paremmin. Pidemmän aikavälin vaikutukset näen tietenkin vasta muutaman viikon päästä, mutta tällä hetkellä ainakin tuntuu, että tämä ruokaremontti on hyvä valinta. Ja dieetin tuloksista sen verran, että -0,8 kiloa tipahti viime viikon aikana ja kymmenisen senttiä lähti eripuolilta kroppaa leveyttä - olen kyllä tyytyväinen!

Söin myös tänään ensimmäisen kerran varmaan kolmeen vuoteen keittoa - siis jotain muuta kuin herne- tai pinaattikeittoa. En erityisesti tykkää keitoista, kalasoppa on hyvää, mutta muuten en ole niihin erityisemmin rakastunut. Tänään hämmästytin perheenjäseniäni lähettämällä kuvan miun lounaasta; lihapulla-pastakeittoa! Keitossa en tykkää siis lantuista, porkkanoista, perunoista enkä liemestä - lisuke yleensä kyllä kelpaa. Tämä keitto olikin jotain ihan muuta ja jotta tekin saatte nauttia siitä ihmeestä, tässä tulee valmistusohjeet!

kuviopasta

Lihapulla-pastakeitto, 4 annosta (alkuperäinen ohje täältä)

1 litra vettä
1 lihaliemikuutio
4 dl pastaa
n. 300g pieniä lihapullia
200g tomaattia
1 oranssi paprika
1 purkki (250g) Valio Koskenalskija Ruokaa cheddarin makuisena

1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pasta sekä lihaliemikuutio (itse laitoin vain puolikkaan välttääkseni liemen liiallisen korostumisen). Keitä kunnes pasta on puolikypsää.

2. Lisää joukkoon lihapullat sekä pilkotut tomaatit ja paprikat.

3. Anna kiehua, kunnes makaronit ovat kypsiä ja paprikat pehmeitä. Lisää lopuksi Koskenlaskija ja sekoita tasaiseksi.

keitto

Keitosta tuli kyllä hyvää; makaronilaatikon ja lihapullien sekoitus. Ensimmäisellä syöntikerralla se vielä olikin keittoa, mutta jääkaapin ja mikron jälkeen se muistutti enemmän pastaa ja niin pöytäseurani keksi, että laitetaampa siihen vielä ketsuppia mausteeksi - ja niin söimme keittoa ketsupilla..

Loppuun vielä ilmoitus arvonnan voittajasta; hyvinvointilahjapakkauksen voitti Catrih. Otan sinuun yhteyttä sähköpostitse. Kiitos kaikille osallistujille :)

Oletteko te huomanneet ruokavalion vaikutuksen hyvinvointiinne? Kenen muun soppalautaselta on löytynyt jotain muuta kuin perinteistä keittoa?

10 kommenttia :

  1. Ihana kuulla, että sun ruokavalion muutos tuottaa tuloksia, se on mahtava tunne huomata ero :) Noista herkutteluista ei kannata ottaa ihan liiallista stressiä, ei sen nyt ole niin väliä syökö la ja su pikkasen rennommin jos muuten on kaikki kunnossa! Tsemppiä jatkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :)

      Oon siun kanssa vähän samoilla linjoilla, että ei ne pari löysempää päivää haittaa, jos kuitenkin pääosin pysyy järjestyksessä ja pystyy palaamaan arkiruokailuun taas :)

      Poista
  2. Tosi kiva kuulla että uusi ruokavaliosi on saanut olonkin tuntumaan paremmalta! :) Ja kyllä sen tosiaan huomaa kropassa kunnon herkuttelun jälkeen, että olo on melko tukkoinen.. Hyvältä näyttää tuo keitto! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se keitto oli kyllä maukasta! Vaikka muuttuikin lopulta pastaksi.. :D Ja on kyllä ilo huomata ero kropassa, se antaa lisäbuustia treenaamiseen :)

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Tuli mieleen tosta, kun sanoit ettet erityisemmin oo keittojen ystävä, että mulla on aikaisemmin ollut ihan sama juttu! Mun mielestä joku lihakeitto on maailman tylsin ruoka just perunoineen ja lanttuineen liemessä.. :DDD Sittemmin oon kuitenkin hurahtanut kaikkiin sosekeittoihin - myskikurpitsa- sekä bataattisosekeitto on mun suosikkeja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ompa hyvä, että löytyy muitakin ei-keitto-ihmisiä! :D Mie en vaan ymmärrä, miksi ne ruuat pitää laittaa liemeen ja miten siitä ruuasta sitten tulee edullista - yhtä paljon (jopa vähemmänhän) se maksaa, kun laittaa perunat ja nakit lautaselle ilman lientä :D

      Mie harkitsen, että kokeilisin joskus tomaattikeittoa, mutta vielä en ole uskaltanut!

      Poista
  4. Täysin totta tuo, että ruokavaliolla on suuri merkitys terveyden kannalta! Itse sain myös kokea sen, ettei pelkkä terveellisyys ole välttämättä avainasemassa vaan nimenomaan itselleen oikeanlainen ruokavalio! Väsymystä ja pöhötystä aiheutti yllättäen liha! Siirryttyessäni vegaaniseen ruokavalioon välttäen hirveimpiä hiilaripommeja olo on muuttunut huomattavasti. Vaikka väsymys jatkuukin, olo tuntuu jotenkin... Puhtaammalta? Olen huomannut myös veden tärkeyden, huono juttuhan on se, että vasta silloin kun vettä on juonut liian vähän :D Mutta eikös se niin mene, että viimeistään kantapään kautta? Onneksi mut on siunattu niin hyvillä unenlahjoilla, ettei ruokavaliolla tai rytmillä ole pahemmin vaikutusta unen laatuun, harmi, että sulla vaikuttaa! :( On kuitenkin mahtava kuulla, että sulla on hyvä olo uuden ruokavalion myötä, se jos jokin on hurja tsemppi itsekuriin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että siekin oot löytänyt itsellesi oikeanlaisen ruokavalion! :) Tärkeintä on juuri se, että se sopii itselle, ei se, että se on jonkun tietyn ihmisen laatima ja pitäisi olla paras mahdollinen. Ja veden kanssa komppaan myös; sen tärkeyden huomaa vasta sitten, kun on jo jäätävä jano, päätä särkee ja tuntuu nälkäiseltä - ja herkkunälkäiseltä.. :D

      Poista
  5. Ihan mielettömiä tuloksia tullu sulla pienessä ajassa! Ja se on ihan totta että ruokavalio vaikuttaa ihan hulluna yleiseen vointiin ja jaksamiseen, ja se on myös hyvä kokeilemalla huomata. Itsekin kun vuosi sitten ruokavaliotani lähdin muuttamaan ihan vain sen takia etten mitään meinannut jaksaa tehdä, huomasin sen olossa melkein heti. Oon muuten itse ihan surkea syömään keittoja, en oo koskaan tykännyt niistä mutta voisihan siitäkin opetella pitämään :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hienoa huomata, että tuloksia tulee, vaikka alussa niitä tuleekin lähinnä siksi, että niin paljon muuttuu kerralla :) Ja hienoa, että ruokavaliomuutos on auttanut sinuakin jaksamaan paremmin, se on kyllä iso plussa!

      Ja keitot, miekään en usko koskaan tykästyväni niihin erityisesti :D Kuitenkin tuo pastakeitto ja muutamat muut keitot maistuvat, mutta perinteinen perunakeitto on niin notnotnot :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)