SOCIAL MEDIA

maanantai 25. helmikuuta 2019

Oma koti: tältä meidän olohuoneessa näyttää

Aurinko, oma koti ja sisustaminen - voiko enää koukuttavampaa komboa olla!? Tuntuu, että katselen koko ajan ympärilleni miettien, millaisia kivoja pieniä juttuja voisimme kotiimme hankkia, että se näyttäisi yhä kotoisammalta ja meidännäköiseltämme. Samaan aikaan en voi lakata ihastelemasta jo saavutettua, sillä olen joka päivä niin onnellinen ja ylpeä kodistamme - se on kuin meille tehty ja tuntuu niin hyvältä olla kotona.

En ole vielä yksittäisiä Instagramin puolella vilahtaneita kuvia lukuun ottamatta julkaissut kuvia kodistamme. Muistan, miten ensimmäisen kotini kohdalla en halunnut julkaista koskaan kuvia sieltä, koska tuntui hassulta jakaa oma kotinsa muiden kanssa. Nyttemmin olen tullut siihen tulokseen, että muiden sisustuskuvista saa niin paljon inspiraatiota ja kivoja ideoita omaan kotiin, että miksen julkaisisi! Lisäksi kuvat eivät kuitenkaan sellaisenaan välitä tunnelmaa kodistamme, joten en koe menettäväni siinä "kodintuntua".



Olohuoneemme on yksi isoin suosikkimme kodissamme. Olemme sisustaneet sen melko neutraaleilla väreillä; harmaalla, valkoisella ja ripauksella mustaa. Arvelimme, että käyttämällä neutraaleja värejä, voimme tekstiileillä muokata värimaailmaa kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi. Löysinkin kaapista jo vihreät kukkakuvioiset tyynynpäälliset, jotka laitoin heti sohvatyynyihin. Olen katsellut kaupoissa myös, jos löytyisi kokonaan vihreät päälliset kukkakuvioisten kaveriksi, mutta vielä niitä oikeita ei ole tullut vastaan. Vihreä loisi kivaa kevään ja kesän tuntua!

Rakastan olohuoneessamme olevaa valkoista tiilikuvioista tehosteseinää, joka antaa olohuoneelle raikkaan ilmeen. Äitini keksi loistavan idean antaa siskoni entiset verhot meille testattavaksi, josko kaislakuvio sopisi yläkerran laattakuvioisen lattian kanssa tai olohuoneen tiiliseinän kaveriksi. Kun asetimme verhot olohuoneessa paikoilleen, tajusin heti, että ne sopivat sinne aivan loistavasti! Olimme Mikon kanssa molemmat onnellisia äitimme löydöksestä, sillä tuntuu olevan äärettömän hankala löytää kivannäköisiä kappaverhoja, jotka vieläpä mätsäisivät sisustukseen. Lisäksi laitoimme ohuen Ikeasta hankitun sivuverhon ulko-oven eteen luomaan tunnelmaa ja etenkin auringonpaisteella se on näyttänyt todella kauniilta.


Koska alakerrassa on mosaiikkiparkettilattia, tuntui maton etsintä haasteelliselta. Olin koko ajan ajatellut, että sen pitää olla yksivärinen, jotta se ei muodosta sirkusmaista vaikutelmaa lattian kanssa. No, me tarjoushaukat kävimme noin viidennensadannen kerran Sotkassa katselemassa niitä näitä ja olohuoneen matto osui silmiimme heti oviaukossa - miten emme olleet aiemmilla kerroilla huomanneet sitä?! Sotkasta luvattiin palautusmahdollisuus vuorokauden sisällä, mikäli matto ei sopisikaan meille ja tämän lupauksen turvin ostimme maton ja ei tarvinnut onneksi palauttamista miettiä. Matolle jäi alennusten jälkeen hintaa vain 69€ ja kyse on kuitenkin 160x240cm kokoisesta matosta, joten olimme hyvin mielissämme tästä löydöstä. Matto on ihanan pehmeä ja kerran meninkin vallan matolle katsomaan televisiota, kun se oli niin houkuttelevan pehmoinen.

Koska edellisessä kodissamme ei ollut erillistä olohuonetta, ei olohuoneessamme ollut oikeastaan muuta kuin sohva ja televisio. Uuden kodin myötä halusimme jonkinlaisen kauniin senkin olohuoneeseen, jonne voisimme säilöä esimerkiksi lautapelit ja valokuva-albumit. Mikko mieltyi aivan täysin Huvila-senkkiimme ja minulle sen hankkiminen sopi paremmin kuin hyvin - se näyttää todella kivalta olkkarin seinustalla ja sinne mahtuu mielettömästi tavaraa! Ja tarjouksestahan se tämäkin lipasto bongattiin - samoin kuin tv-taso ja puiset koritkin! Senkin yläpuolelle on tarkoitus ripustaa sydämenmuotoinen taulu, johon mahtuu useampia kuvia eli saan kaikki rakkaat ihmiset samaan tauluun, jahka taulu pääsee Joensuuhun saakka <3



Puiset korit ovat löytö Carslonilta, jossa niitä oli sopivasti vain kolme jäljellä! Pienimmän korin jätin suosiolla kauppaan, mutta suurin kori näytti heti lankakorilta ja keskikokoinen lehtikorilta. Tykkään siitä, miten luonnonmateriaalit yhdistyvät toisiinsa olkkarissa - puunvärinen lattia, lautakorit, tiiliseinä (no ei kovin luonnonmateriaali, mutta kuitenkin) sekä kaislaverhot. Haaveilemmekin jostain luontoaiheisesta taulusta olohuoneen seinään. Olen selannut monia nettikauppoja ja heidän julistevalikoimiaan ja ainakin valikoimat ovat aika suuret! Onneksi julisteet ei ole hinnalla pilattu, joten niitä voi vaihdella sitten, jos kyllästyy edelliseen - vielä kun osaisi valita sen ensimmäisen julisteen.


Tällä hetkellä sohvan vieressä lisätuoleina ovat ruokailuryhmämme kaksi ylimääräistä tuolia, sillä emme ole kokeneet vielä tarpeelliseksi hommata siihen mitään nojatuolia tai vastaavaa ja toisekseen ylimääräisille tuoleille ei ole oikein hyviä sijoituspaikkoja kodissamme. Joku miettii varmasti, miksi ostimme kuuden hengen pöydän, jos emme käytä sitä kokonaisena, mutta voitteko uskoa; oli halvempi ostaa samanlainen kuuden istuttava pöytä kuin neljän istuttava, koska tarjoushinnoittelussa oli mennyt jotakin pieleen. No, onhan se kiva, jos tulee vieraita, niin kaikki mahtuvat saman pöydän ympärille.

Sisustusjutut veivät näköjään mennessään ja tekstiä tuli odottamattoman paljon, mutta hienoa, mikäli pääsit tänne saakka! Mitä tykkäätte olohuoneesta? :) Mitkä on teidän lempparijuttuja omissa olohuoneissanne ja mikä tekee teidän kodista kodin?

14 kommenttia :

  1. Oikein kodikkaalta näyttävät olohuone! Hyvä, että tarjouhaukat bongasivat tuon harmaan maton sillä minusta se sopii äärimmäisen hyvin sekä väritykseltään että "muodoiltaan" teidän olohuoneeseen. Nuo valkoiset puukorit ovat myös hauskoja. Itselläni on kellari oikea vanha Hartwallin limsakori siis pulloineen päivineen (isoäidin jäämistöä) ja olen ajatellut tuoda sen keittiöön. Pidän myös tuosta valkoiseksi maalatusta tiiliseinästä.

    Omassa olohuoneessa varmaan lehmäntalja lattialla (meillä muutan ihan samanlainen parketti kuin teillä) on kiva yksityiskohta ja valkoiset sohvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! :) Ja voi vitsi, onkohan siun blogissa kuvia teidän kodista - pitää käydä katselemassa, koska harvalla on samanlainen lattia, kaikki tuntuu jo asentaneen jonkin yksivärisen laminaatin tai vastaavan :D Ja tuo Hartwallin kori kuulostaa kivalta sisustuselementiltä keittiöön :)

      Poista
  2. Onpa kaunis ja harmoninen olkkari! Mä ihastuin heti tuohon tiiliseinään, kauniin rouhea katseenvangitsija, muttei liian päällehyppäävä.
    Meidän olkkari (ja koko asunto) on niin sekamelska värien yms. suhteen että kadehdin aina tällaisia kauniita ajatuksella sisustettuja koteja. Meillä on lähinnä kauppojen halvimmat tavarat, mutta jos saisin valita, meillä olisi paljon tummaa puuta. Koiraperheessä valkoinen ei oikein ole sisustuksen ykkösvalinta, vaikka toisaalta siinä ei erottuisi Vinskin valkoiset karvat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Kyllä sillä tehosteseinällä on paljon väliä, koska jotkut hyppää niin silmille, ettei voi kuvitellakaan katselevansa sitä :D

      Ja hah, meidänkin koti oli ennen sellainen kokoelma vähän kaikenlaista, mutta ny ton ollut kiva yrittää edes vähän miettiä värimaailmoja, kun on joutunut väkisinkin ostamaan uusia juttuja :D Ja juu, uskon, ettei tuo valkoinen ole ykkösvalinta koira- (eikä kyllä lapsi-)perheessäkään! Tuntuu jo näin kahden aikuisen taloudessa, että valkoisessa näkyy heti ja ihan kaikki..

      Poista
  3. Meillä myös koti sisustettu musta-valkoiseksi, sitä on sitten helppo juuri freesata eri väreillä halutessaan. Tuo "tiiliseinä" on kiva tehoste <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3 Ja musta-valkoiseen on kyllä helppo lisäillä tehosteita :)

      Poista
  4. Ihanalta näyttää ja toi tiiliseinä on kyllä upea! Mäkin jo haluaisin valmistua ja päästä ostaa oman kodin, ääks! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Suvi! <3 Ja kuule sieltä se valmistumisen päivä vielä tulee ;)

      Poista
  5. Teillä on kaunis ja seesteinen olohuone. Oman olohuoneen sydän on tässä ja edellisessä asunnossa ollut valtava sohva, ensimmäinen jonka ikinä olen ostanut. Ja tietenkin liian töysi kirjahylly :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Sohvat on kyllä sellaisia katseenvangitsijoita, varsinkin, jos ovat suuria! Joku jättisohva olisikin tosi ihana <3

      Poista
  6. Kivalta näyttää! Meillä on olohuoneessa valkoiseksi maalattu tiiliseinä. Valkoiseksi maalattu puulattia ja harmaa kulmasohva sekä harmaa nojatuoli + rahi. Minun ei varmaan tarvitse sanoa, että tykkään olohuoneenne väreistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kuulostaa niin kauniilta teidän koti! :) Valkoinen puulattia näyttää ainakin kuvissa miusta aina tosi kivalta - onko se käytännössä millainen, näkyykö kaikki lika? :D

      Poista
  7. Teillä näyttää kyllä tosi ihanalta ja kodikkaalta jo! <3 Tuo tiilikuvioinen tehosteseinä on tosi kiva, antaa vähän vaihtelua sille perinteiselle valkoiselle :) Tykkään paljon tuosta harmonisesta värimaailmasta, ja juurikin siitä että niitä luonnonmateriaalejakin on ripoteltuna sinne tänne <3 Pääsisipä jo pian kyläilemään, mutta eiköhän keväämmällä liikene joku viikonloppuvapaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kyllä kuule sieltä keväältä viikonloppu löytyy ja sitten saat katsella ihan urakalla meidän sisustusta :D Ja mennään sinne Kolille! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)