SOCIAL MEDIA

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulussa parasta on..

Rakastan joulua ja joulunaikaa; kaikkialla soi joululaulut ja tunnelmalliset valot loistavat yhdessä jos toisessakin ikkunassa. Meidän kodissa on kuusta lukuunottamatta kaikki joulukoristeet olleet jo marraskuun virallisesta pikkujoulusta lähtien, mutta kaiken muun kiireen keskellä en ole ehtinyt blogin puolella kirjoitella joulusta mitään. Nyt asia kuitenkin korjaantuu ja varmasti ennen joulua palailen tunnelmiin valokuvien ja ajatusten tiimoilta.

Mikä joulussa sitten on niin ihanaa?

Joulunaikaan ei tarvitse käyttää tavallisia valoja ollenkaan, sillä jouluvalot ja erilaiset kynttilät loistavat ihanan tunnelmallista valoaan kaikkialle.

Joulukalenterin luukkujen avaaminen muistuttaa joka päivä siitä, että joulu on koko ajan vain lähempänä.

Ennen joulua saa miettiä jokaisella rakkaalle sopivia lahjoja ja kierrellä etsimässä niitä kaupoista, joissa soi iloiset joululaulut.

Lahjojen paketoimisen lisäksi joulukorttien askartelu on rentouttavaa puuhaa. Kortteja askarrellessa mietin aina kenelle sopii minkäkinlainen kortti ja millaisella tekstillä varustettuna. Miusta kortti on vähän niinkuin antaisi etukäteisjoululahjan - ja onhan kortteja ihan mielettömän kiva saadakin, sillä niistä alkaa joulunodotus oikein kunnolla.
Joulu tuoksuu jouluruuille, kuuselle, lahjapaperille ja joulukukkasille. Tuoksu viimeistään virittää siihen tunnelmaan, että joulu on tullut.

Jouluna saa nauttia rakkaiden ihmisten seurasta ilman, että on pakko tehdä yhtään mitään muuta kuin vain olla.

Joulusauna lämpiää jo päivällä. Tämä on pienestä saakka ollut jotenkin erityistä, sillä olen kotikotona tottunut saunomaan joka päivä, mutta saunominen päivällä on jotain ainutlaatuista ja todella tunnelmallista.

Lapsena joulupukin kepin kilinä oli parasta, mitä jouluna saattoi kuulla. Nykyisin odotan enemmän jännityksellä sitä, mitä muut pitävät antamistani lahjoista - tietenkin on ihanaa myös saada lahjoja, mutta jotenkin sitä toivoo, että itse olisi onnistunut myös antamaan rakkailleen mieluisia lahjoja.

Jouluherkkujen suunnittelu on ihanaa puuhaa; mitä kaikkea sitä syödäänkään - ja miten kaikki ruuat saadaan mahdutettua jääkaappiin ja pakastimeen. Suunnitteluvaiheessa voi jo melkein maistaa kaikki ihanat jouluiset yhdistelmät, vaikka aineksetkin ovat vielä kaupassa.


Myös jouluaattoaamuna keitetty riisipuuro maistuu aina yhtä hyvälle. Olen todella innoissani, kun olen oppinut keittämään riisipuuroa höyrykattilassa, jossa se valmistuu vaivattomasti vahtimatta. Ennen joulua ajattelinkin teille jakaa tämän vinkkini riisipuuron keittämiseen, jotta tekin voitte nauttia huolettomasta aattoaamusta lehteä lukien ja kuusta koristellen riisipuuron tekeytyessä ihan itsestään.

Joulun ihanuus koostuu niin monista eri tekijöistä, että kaikkia on mahdotonta lähteä erottelemaan. Kokonaisuudessaan jouluna vallitseva tunnelma on se, mikä saa minut rakastamaan tätä juhlaa todella paljon. Ehkä kaikki se rakkauden, välittämisen ja rakkaiden ihmisten huomioiminen, mikä jouluun liittyy, on se asia, mistä mie tykkään kaikista eniten <3

Mikä on teidän mielestä parasta joulussa? Mikä on se ehdoton juttu, josta tiedätte, että joulu on jo ihan lähellä? :)




18 kommenttia :

  1. Ihana blogi sulla, oli pakko liittyä lukijaksi! :)
    Kiva että täältäkin löytyi yksi jouluihminen! Itekkin tykkään kovasti ja ootan niiin aattoa että pääsee perheen luo syömään ja paljuilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan! :) Mukava kuulla, että tykkäät blogistani :)

      Jouluaatto on kyllä ehdoton kohokohta, vaikka ei muissakaan joulupäivissä mitään vikaa ole, mutta jotenkin aattona on aina sellanen ihan oma tunnelmansa :)

      Poista
  2. Aivan ihana postaus, kertakaikkiaan :) Itsekin olen aina ollut ihan höpsähtänyt jouluun, ja tälläistä omanhenkistä tekstiä oli mukavaa lukea - jouluisten kuvien katselusta puhumattakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon mukavasta kommentistasi! :) Ihanaa, että muitakin jouluhöperöitä löytyy blogimaailmasta :) Tykkään hirmuisesti, kun monesta blogista löytyy jouluaiheisia postauksia kauniilla kuvilla varustettuina!

      Poista
  3. Onnistuit tartuttamaan joulufiiliksen tänne! Ihania kuvia ja hyvää jouluaaton odotusta <3

    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että tunne välittyi! :) Ihanaa joulun odotusta myös siulle <3

      Poista
  4. Joulussa on parhainta se tunne lämmöstä keskellä talvea (vaikkakaan tänä vuonna talvi onkin vielä kaukana) <3 Tosi söpöisiä joulukoristeita jo näissä kuvissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta tunteelta! <3 Toivotaan, että aattona nyt edes pikkiriikkisen olisi lunta tuomassa valoa!

      Poista
  5. Siis voi että, mäkin niin rakastan joulua♥ Koko ajan miettii että voi apua, pian se jo on, mutta samalla sitä oodottaa niin innolla. Mä olen vielä sellainen ihminen että mä alan kuuntelemaan joululauluja jo lokakuun puolella ja samoihin aikoihin ilmestyy jouluvalot ikkunaan:D

    Hymy Hännässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin kuuntelisin joululauluja jo mielellään lokakuun puolella, mutta luulempa, että parempi puoliskoni piilottaisi levyt jo ennen joulua, jos niitä joka päivä soittaisin :D Jouluvalot laitoin marraskuulla ja niistä tulee kyllä ihana joulufiilis! :)

      Poista
  6. Oon niin samaa mieltä näistä! Joulu on ihanaa! <3

    VastaaPoista
  7. Allekirjoitan ton jouluvalojen ihanuuden, sillä oon koko joulukuun elänyt tyyliin pelkästään jouluvalojen loisteessa, haha :D Musta yksi ihanimmista asioista joulussa on joulukortit! Nykyään kun tavallista postia ei enää paljon lähetellä niin se tuntuu ihan luksukselta saada käsin kirjoitettu kortti :) tykkään myös itse askarrella aina kaikki lähetettävät kortit/pakettikortit jne...

    http://riikkamaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo, jouluvalot on niin parhautta! :)

      Ja tosiaankin, ennen sai jotenkin enemmän kaikkee postissa, mutta nykyään harva lähettää muuta kun sähköpostia tai tekstiviestejä :( siksi tuntuukin, että kortin lähettäjä on ajatellut oikein erityisesti kortin saajaa, koska on miettinyt tekstin, etsinyt osoitteen ja hankkinut postimerkit :) Ihanaa, että myös muita askartelusta tykkääviä eksyy miun blogiin :)

      Poista
  8. Kiva postaus! Mulle joulu koittaa aina siinä vaiheessa, kun pakkaan kamat autoon ja ajelen porukoiden luokse lomaa viettämään. Sitten leivotaan ja laitetaan ruokaa, ollaan rennosti, pelaillaan pelejä ja nukutaan paljon. :)

    Jos kiinnostaa, käy liittymässä tällaiseen ryhmään Facebookissa: https://www.facebook.com/groups/1480775218831688/?fref=ts :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) suunnitelmasi joulusta kuulostavat ihanilta, viettäkää tänäkin vuonna mukava ja rakkaudentäyteinen loma! :)

      Ja kiitos linkistä, menen katsomaan, mitä sieltä löytyy :)

      Poista
  9. Ihania asioita, itse arvostan juurikin noita samoja juttuja joulussa! ♥ Miusta perinteinen joulu on kaikista paras - en osaisi esimerkiksi kuvitella lähteväni ulkomaille jouluksi, vaikka tietysti kokemushan se olisi sekin. Läheisten kanssa vietetty aika kruunaa kaiken :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Komppaan ehdottomasti tuota perinteistä joulua! <3 Monet haluavat matkustaa ulkomaille jouluksi, mutta mie en kyllä vaihtaisi joulukuusta palmuihin juuri jouluna! Olen aina sanonut, että vuodessa on 362 muutakin päivää kuin joulupäivät, jolloin voi matkustaa ulkomaille :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)