SOCIAL MEDIA

torstai 13. joulukuuta 2018

Viikonloppuloma Holiday Club Saimaalla

Aika vierii vinhaa vauhtia ja Holiday Club Saimaan vierailustakin alkaa olla jo useampi viikko. Sähköpostiin pari kuukautta sitten kilahtanut tarjous houkutteli meidät varaamaan pientä luksusta arjen keskelle ja nappasimme Saimaan kylpylästä huoneen viikonlopuksi. Matkaa Joensuusta Lappeenrantaan kertyi reilun kahden ja puolen tunnin verran, mutta kannatti matkustaa, sillä viikonloppu oli todellakin rentouttava ja ihana.

Kun Joensuusta lähtee kylpylään, täytyy oikeastaan suunnata joko Vuokattiin tai Saimaalle, sillä lähempänä ei juurikaan ole laadukkaita kylpylöitä. Poislukien tietenkin Kolin Relax Spa, joka on todella tasokas kylpylä, mutta joka ei palvele niinkään mikäli mielii uida ja polskia altaissa. Vuokatissa olemme käyneet parikin kertaa aiemmin, mutta Saimaa oli minulle uusi tuttavuus. Koska Vuokattiin olemme olleet todella tyytyväisiä, odotukset Saimaan suhteenkin olivat korkealla.

IMG_9298 IMG_9300 IMG_9299 IMG_9301
Hotellihuoneemme sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa ja oli kooltaan aikamoisen iso. Noin kolmenkymmenen neliön huoneessa mahtui mukavasti majoittumaan ja erityisen kivaa oli, että huoneessa oli erikseen kylpyhuone ja erillinen wc. Hotellihuoneissa, joissa on yksi iso kylpyhuone vessoineen, usein harmittaa, kun käy suihkussa ja lattia jää märäksi, jolloin sukat kastuvat joka kerta, kun tilaan menee. Toki minä luulin ensin, että huoneessamme ei ole laisinkaan suihkua, koska se ei ollut wc:n kanssa samassa tilassa ja olin jo valmis marssimaan vastaanottoon, että emme halua suihkutonta huonetta.. Miten niin hätäinen matkailija?

Kiitosta saavat myös hyvä valaistus kylpyhuoneessa, iso ja pehmeä sänky sekä iso vaatekaappi, jossa oli tallelokero ja paljon säilytystilaa. Emme toki viikonlopun reissulla juurikaan tuota säilytystilaa tarvinneet, mutta mikäli majoittuisi pidempään, olisi se ehdoton plussa.

IMG_9292 IMG_9293 IMG_9297
Lomamme aikana ehdimme käydä myös hotellin kuntosalilla ja täytyy sanoa, etten ole koskaan nähnyt noin tasokasta hotellin salia. Vapaita painoja löytyi pitkä rivi, lämmittelylaitteita oli useita ja Technogymin laadukkaita laitteita löytyi kyllä treenin kuin treenin tekemiseen. Olimmehan kuitenkin asennoituneet niin, että thedään se treeni, mihin löytyy laitteet, mutta ovella saikin todeta, että voi tehdä minkä treenin vain!

Ja täytyyhän sitä kylpylässä tietenkin polskia! Kävimme peräti kolme kertaa lillumassa lämpimissä altaissa ja laskemassa vesiliukumäkiä. Tykkäsin paljon kylpyläosastosta, koska se oli suuri, mutta yksi allas kattoi käytännössä koko kylpyläosaston, minkä vuoksi ei tarvinnut koko ajan nousta vedestä ja vaihtaa allasta. Samoin iso plussa siitä, että kylpyläosaston ilma oli lämmin ja vesikin oli lämmintä - mikään ei ole kurjempaa kuin haalea vesi tai kylmä huoneilma kylpylässä. Ainoa, mitä olisin kaivannut, oli oikeasti kuuma poreallas, mutta eihän sitä kaikkea sentään voi saada.

IMG_9290 IMG_9291 IMG_9296
Lomaamme kuului buffet-aamiainen, joka oli todella herkullinen ja valittavaa löytyikin laidasta laitaan. Itse tykkään niistä perinteisistä jutuista aamupalalla; piirakat, nakit, munakokkeli ja sämpylät täytteineen. Kiva yllätys oli myös, että kahvin ja teen rinnalla oli mahdollista napata aamupalalle Tazza-kaakaota, se jos mikä on todellista herkkua. Päivällispuolen hoidimme lauantaina Classic Pizza -ravintolassa, jollaisessa olimme käyneet myös Katinkullan kylpylässä. Pizzat ovat jättimäisiä ja todella maukkaita, joten ei sitä toista kertaa tarvinnut kyllä samana päivänä syödä. Jos naposteltavaa tai välipalaa kaipasi, R-kioski palveli vastaanoton yhteydessä ympäri vuorokauden ja Black Weekend -kampanjan aikana sieltä saikin ihan kohtuuhintaisia tuotteita.

Kokonaisuudessaan lomamme oli oikein onnistunut ja rentouttava. Oli mukava ihan vain olla ilman, että tekee oikeastaan yhtään mitään. Olisihan ollut mahdollisuuksia esimerkiksi keilaukseenkin, mutta toisaalta oli ihana kylpemisen päälle vain kellahtaa sängylle, laittaa Syke pyörimään Yle Areenasta ja mussutella sipsejä sitä katsoessa. Perfect.

Oletko käynyt Saimaan kylpylässä? Mikä on oma suosikkilomakohteesi Suomessa? :)

16 kommenttia :

  1. Me ollaan tykätty käydä ihan vaan Tampereella Tornissa. Siellä on kivat huoneet ja meille sopivat palvelut. Tampere on myös ihana kaupunki ja siellä on riittävästi tekemistä. Joskus myös haaveilen, että edelleen asuisin siellä :) Varsovassa oli myös erittäin tasokas kuntosali meidän hotellilla ja siellä järjestettiin myös ohjattua joogaa sekä body pump-tunteja. Uima-allas oli myös hotellin 45. kerroksessa lasiseinää vasten, joten siellä kelpasi polskia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olisi itsekin kiva käydä Tornissa, mutta sitten jotenkaan ei tule mentyä, kun se on täällä entisessä kotikaupungissa, jossa tulee aina mentyä kotiin lomalla :D Oho, Varsovassaan on ollut hulppeat näkymät uima-altaalta!

      Poista
  2. Saimaan kylpylä on kyllä ihana! Ainoa pikkumiinus siitä, että se on niin "kaukana" kaikista muista palveluista.. Mutta toi kylpyläosasto on kyllä ihana ja se ulkouima-allas on savusaunoineen on mieletön :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, myökään ei havaittu oikein muita palveluita tämän kylpylän lähellä, mutta keskityttiin sitten vain nauttimaan kylpemisestä :D

      Poista
  3. Mä en itseasiassa kylpylöissä ole pahemmin käynyt.. Sisko ehdotteli, että lähdettäisiin tyttöporukalla kylpylään eli pienokainen lähtisi myös - pitäisi katsoa mitä kylpylää lasten kanssa eniten suositeltaisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, lapsille varmasti ihana kokemus, kun pääsee polskimaan kylpylään :) Imatralla ainakin on sellainen Imatran kylpylä, joka on Satumetsä-teemalla toteutettu ja se vaikutti ainakin tosi lapsiystävälliseltä :)

      Poista
  4. Ei ole tullut tuolla käytyä, kuulostaa kyllä ihanalta! Viime talvena käytiin Vuokatissa, se oli ihan ok. Pitäisi kyllä ottaa ihan tavaksi rentouttavat kylpyläreissut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä ihania, mutta ei aina tule arjen keskellä ajatelleeksi viikonloppuja kylpylässä, mutta joskus se tulee tarpeeseen :)

      Poista
  5. Oi kuulostaa ihanalta lomalta. En ole koskaan kylpylöissä raaskinut käydä, kun samalla hintaa pääsee ulkomaillekin. Täytyisi kyllä joskus testata. Flamingon kylpylä kuulostaa myös ihanalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loma oli kyllä ihana :) Flamingossa en ole koskaan käynyt, mutta sitä voisi joskus testata! Mekin käymme yleensä kylpylälomilla tarjousten aikaan, jolloin ne eivät maksa yhdeltä yöltä melkeinpä mitään, 20€/nenä/yö pääsee monesti sesonkien ulkopuolella :)

      Poista
  6. Onpa teillä ollut ihanan rennon kuuloinen viikonloppu tuolla :) Hassua, etten ole itse koskaan tuolla käynyt, vaikkei täältä meiltä olisi sinne kuin noin puolen tunnin ajomatka :D Tosin Antti kävi vasta eräällä keikalla tuolla, ja sanoi että voitaisiin jossain vaiheessa ottaa pieni irtiotto arjesta ja varata huone vaikka yhdeksi yöksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, ompas jännittävää, ettet ole koskaan käynyt siellä, vaikka se on niin lähellä :D Mutta suosittelen ihan vaikka vain päiväseltäänkin käymään, siitäkin tulee jo rentoutunut ja lomailufiilis :)

      Poista
  7. En ole minäkään käynyt kylpylöissä. Edenissä oltiin kesälomareissun viimeinen yö ja ukkeli oli ainoa, joka olisi halunnut mennä kylpylään. Mietin, että pitäiskö se viedä joskus kylpylään minilomalle, kun ei silloin kesällä päässyt...
    Meidän kotikaupungissakin on hotellin yhteydessä pieni kylpylä, eikä sielläkään olla käyty kertaakaan. Lähimmät Holiday Clubit olisi tuo Saimaa ja Tampere.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edenissä käytiin pienenä monesti, kun asuin vielä Tampereen seudulla :) Vie ihmeessä mies polskimaan, voihan sitä itse tehdä sitten jotain muutakin kylpylässä, jos se uiskentelu ei ole mieluisa juttu :)

      Poista
  8. Kivat kuvat ja upean näköinen paikka. Meillä on paljon aukkoja kotimaan matkailussa, joten pistetään tuo korvan taakse, jos Saimaan suunnalle lähdetään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Suosittelen kyllä, oli oikein mukava paikka viettää viikonloppua :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)