SOCIAL MEDIA

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin

Kuopiosta on kotiuduttu rentoutuneena ja hyväntuulisena. Kolme päivää hurahti ihan huomaamatta, kun tavoitteena oli olla tekemättä yhtään mitään, mitä ei ole pakko. Nautimme lomasta täysin siemauksin, sillä viime aikoina kiire ja pakolliset jutut ovat täyttäneet niin arkipäivät kuin viikonloputkin. Sunnuntaina oli ihana vain heittää tavarat hotellihuoneeseen ja todeta, että nyt on aikaa tehdä ihan mitä vain.

Puijonsarvi
 Vaikka olemme aiemminkin käyneet Kuopiossa, pääsimme tällä kertaa tutustumaan ihan kaupunkiinkin. Normaalisti olemme käyneet vain päiväreissuilla Ikeassa ja Matkuksessa, joten nyt oli kiva päästä kiertelemään keskusta-aluettakin ihan rauhassa. Majoituimme Sokos Hotel Puijonsarvessa, joka oli ihan juoksumatkan päässä keskustasta (huom. juoksua inhoavan juoksumatkan päässä :D). Pidin hotellista kovasti, sillä se oli pintaremontoitu ja kaikki oli tarkasti huoliteltua. Saimme vain ystävällistä ja iloista palvelua ja tästä syystä majoitun siellä varmasti toisenkin kerran.

Kuopion kirkkoKuopio
 Keskustasta löytyikin yllättävän paljon kaikkea. Kaikki tosin oli kiinni, joten minnekään putiikkeihin (saati Muumikahvilaan!) emme piipahtaneet. Oli kuitenkin mukava kierrellä pikkuisia kujia ja katuja nauttien auringosta ja kiireettömyydestä. Ja vaikka Kuopio onkin ihan mukavanoloinen kaupunki, täytyy myöntää, että ei se niin kaunis ole, että sinne haluaisin muuttaa. Taloja on jotenkin ahdistavan paljon kamalan lähellä toisiaan ja kaupungin ulkoasu on jämähtänyt jonnekin 80-90 -luvulle. Mutta eihän joensuulainen voikaan kehua kuopiolaista ;)

Hampurilainen
Margarita
Iloitsin myös siitä, ettei tarvinnut moneen päivään laittaa ruokaa! Herkuttelimme Ikean lihapullilla, subeilla sekä Pancho Villassa, jota Joensuussa ei ole. Olen aina tykännyt Panchon ruuista ja etenkin hintalaatu-suhteesta; edullisesti saa todella hyvää ja täyttävää ruokaa. Mutta parasta on toki se, ettei itse tarvitse tehdä!

Kävimme illalla myös Amarillossa lasillisilla pitkästä aikaa. En ole alkoholin suurkuluttaja ja kuten olen bloginkin puolella varmasti maininnut, syön mieluummin pussillisen karkkia kuin lipittelen pari drinkkiä - nyt kuitenkin juhlan kunniaksi oli kiva piipahtaa ravintolassa.

tuulimylly

Kuopio
 Ja mikä onkaan parempi tapa kasvattaa nälkää kuin lenkkeillä aurinkoisissa maisemissa. Toki joka paikka oli täynnä sulamisvettä ja kuraa, joten kävely muistutti enemmänkin tasapainoilua lätäköiden, koirankakkojen ja lumisten alueiden välillä, mutta liikuntaa kuitenkin! Lenkkeily uusissa maisemissa on aina jotenkin koukuttavaa, koska aina haluaisi kävellä vielä vähän pidemmälle ja vähän kauemmaksi, jos siellä vaikka on vielä jotain kivaa nähtävää. Juuri sellaista miulle sopivaa lenkkeilyä; ei ole selkeää määränpäätä tai lenkkiä!

Puijonkatu

kauppahalli


Nyt hyvin huilanneena ja rentoutuneena ollaan palattu koulun ja töiden pariin; kyllä siitä lomailusta vaan saa virtaa jaksaa puurtaa taas eteen päin :)

Oletteko käyneet Kuopiossa ja mitä tykkäätte kaupungista? :) Mikä on teidän suosikki lomakohde Suomessa?

17 kommenttia :

  1. Kuopiossa asuu täti ja serkku perheineen, joten on siellä pyörähdetty kerran jos toisenkin.
    Hämäläinen on hieman aina hämillään sutkien savolaisten keskellä, mutta kyllä se ihan kiva kesäkaupunki on. Ei tosiaan välttämättä asumiseen, mutta piipahtamiseen kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Ja kyllä, ovathan nuo savolaiset ihan oma lukunsa tässä kansassa :D Myönsivät heti respassakin, että kyseessä on perinteinen ja tyypillinen savolainen hotelli: aamupalalle pitää kiertää parin mutkan kautta ja vieläpä eri rakennukseen :D

      Poista
  2. Voi, lomailu tekee kyllä niin hyvää. Jaksaa taas arjessa ihan toisella tavalla! Itse tykkään matkustaa juurikin pohjoisemmaksi, koska luonto ja kaikki on siellä niin erilaista. Aivan kuin lähtisi ulkomaille, haha! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee kyllä <3 Ihan uudella innolla ja energialla jaksaa taas keskittyä kaikkeen :) Miekin tykkään matkustaa pohjoiseen (tosin Kuopio on etelämmässä kuin Joensuu, mutta oli sielläkin kaunista :D), koska maisemat muuttuu niin paljon jo ihan vaikka Kolillekin ajellessa :)

      Poista
  3. Näyttääpä teen lomailu kivalta :) Itse en ole moneen vuoteen idässä käynyt ja Kuopiossa en muistaakseni ikinä! Haluaisin kyllä joku kerta lähteä taas sinne päin lomailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä tosi kivaa! :) Jos sie joskus eksyt tänne Itä-Suomeen, niin tule ihmeessä käymään Joensuussakin! :)

      Poista
  4. Kuopio on kyllä mahtava kaupunki ! Poikaystäväni opiskelee siellä, joten tuleehan siellä käytyä ja aina sieltä jotain uutta nähtävää löytää :)

    http://janitakristina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, sie vierailet varmaan sitten useastikin Kuopiossa :) Myö käydään miehen kanssa usein vain shoppailutarkoituksissa (tai lähinnä minun shoppailutarpeissa.. :D), mutta välillä on kiva ottaa vähän pidempikin loma siihen kylkeen :)

      Poista
  5. Kivoja kuvia oot näpsinyt! :) Lomailu kelpais nyt tännekki :D Kivan oloinen loma sulla ollut! :)

    VastaaPoista
  6. Mä olen jostain syystä aina halunnut käydä Kuopiossa! :D En tiedä miksi, mutta joku siinä paikassa viehättää, ehkäpä se on tuon kirkon syytä ;) Muttamutta, hauskaltahan ja etenkin rentouttavalta kuulosti tuo teidän reissu! :) Mukava kuulla, että edes jollakin on mennyt lomailut hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siun lomakokemusten jälkeen tulee oikein syyllinen olo, kun tuli hehkutettua! Mutta ainakin Kuopiota voin suositella seuraavaksi matkakohteeksesi :D Mutta samalla reissulla pitää sitten käydä Joensuussakin minua moikkaamassa! ;)

      Poista
  7. Oi, ihanaa että olet saanut rentoutua kunnolla! ♥ Itse en ole koskaan käynyt Kuopiossa, mutta teidän miniloma kuulosti oikein kivalta :) Monet kaupungit ovat usein juuri niitä "kesäkaupunkeja", vähän niinkuin Lappeenrantakin :D Ei täällä talvella ole mitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie en oo taas koskaan käynyt Lappeenrannassa! Mie en kyllä ollut käynyt Itä-Suomessa oikein nimeksikään ennen kuin tapasin Mikon :D Kaikki Tampereelta itään päin on ollut miulle yksi iso mysteeri, ollaan lomailtu aina yleensä Länsi-Suomessa :D

      Poista
  8. Kuopio on kyllä ihana kohde, kavereiden kanssa juuri suunnitellaan irtiottoa sinnepäin. :) Kävin nuorempana kerran kuussa Kuopiossa kun sisko asui siellä ja hetken asuin itsekin siellä. Mukava kaupunki, paljon tekemistä ja kaupoista löytyy valinnanvaraa. :) Mukavaa että olet päässyt minilomalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta tuo, että kauppoja löytyy joka lähtöön! Mie olisin mieluusti kierrellyt kaikki keskustankin kaupat, mutta ei siinä sitten enää Matkuksen ja Ikean jälkeen ehtinyt :D Mutta jäipähän jotain ensi kerrallekin! :)

      Poista
  9. Lomat ovat niin parhautta <3 Kuukauden päästä olisi tarkoitus mennä Kuopioon. Viimeksi käynyt siellä 15 vuotta sitten :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)