SOCIAL MEDIA

lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulutunnelmointia

Pahimmasta ruokaähkystä aletaan olla selvitty (niin, uudet piirakat paistuvat jo uunissa..) ja pieni happihyppelykin tehty kinkunsulattajaisiksi. Olikin ihana päästä ulkoilemaan, kun viimeisen viikon olen ollut kauppareissua ja lääkärikäyntiä lukuunottamatta sisällä potemassa flunssaa. Ei taida tauti vielä ihan olla selätetty, kun rauhallinenkin tepastelu tuntui melkoisen uuvuttavalta, mutta ainakin parempaan päin ollaan menossa.

Jouluna tarkoitus oli kuvata mahdollisimman paljon, mutta kamera unohtui jossain kohtaa, kun keskityin vain nauttimaan joulusta - sehän se on kuitenkin pääasia.



Aatonaattoiltana taktikoitiin ja keitettiin iso kattilallinen riisipuuroa, jotta aaamulla voidaan vain mennä syömään "valmiiseen pöytään". Tämä oli viisas valinta, koska aamulla maha kurnikin jo sen verran, että ennen puuroa olisi ollut pakko veistellä vähän kinkkua välipalaksi, jos puuro ei olisi ollut jo valmiina. En muistanut yhtään, että miun joulupuurolautanen ja joulumuki ovat Joensuussa, joten suruissani lämmittelin ensin puuron tavallisella lautasella, kunnes muistin, että onhan minulla ne jouluastiat ja heti alkoi puuro maistumaan jouluisammalta!


Aatoksi saatiin kuin saatiinkin ihana lumipeite maahan ja siitäkös vasta joulumieli lähtikin nousuun. Käytiin viemässä hautausmaalle kynttilät ja sen jälkeen keskityinkin ikuistamaan tuota lumipeitettä muistikortille. Lumikuvat jaan vasta vähän myöhemmin, kun saan eroteltua jyvät akanoista.



Jouluruokaa suunniteltiin tekevämme vain ihan vähän, mutta kuten arvata saattaa, ruokaa olisi ollut vähän isommallekin porukalle. Viisaina vielä valitsin kaapista isommat juhlalautaset, jotta mahtuu enemmän ruokaa kerralla. Noh, toisella kierroksella tyydyinkin maistelemaan vain juustoja ja kinkkua, vaikka maha oli jo aivan ääriään myöten täynnä. Onneksi meillä on tänään vielä paljon herkkuja jäljellä (rääppiäisistä ei siis vielä tietoakaan ennen uutta vuotta..), niin saadaan fiilistellä joulua vielä monta päivää!



Kaiken syömisen jälkeen soittelin kotikotiin videopuhelun, mikä olikin oiva tapa nähdä rakas perheeni <3 Joulufiilis nousi puhelun myötä vielä entisestään ja innostus olikin hyvä kanavoida lahjojen aukaisemiseen! Olin ollut ilmeisesti tosi kiltti, sillä paketeista paljastui ihania lahjoja, jotka ovat todellakin mieluisia :) Jännittävintä oli, miten monet lahjanantajat olivat pistäneet merkille vuoden mittaan puheestani lahjatoiveita, joita en edes muistanut esittää joululahjatoiveita kyseltäessä. Tuli ihan samanlainen olo kuin pienenä saatuani kauan haluamani Barbien avoauton; miten lahjanantaja tiesi, että mie haluun just tän?



Ilta vietettiin rennoissa merkeissä Mikon vanhempien ja veljen luona pelaillen, herkutellen, höpötellen ja vähän lisää lahjoja availlen. Joulupäivänä ihana ystäväiseni kävi miehensä kanssa kyläilemässä ja iltapäivä vietettiinkin Mikon mummolassa jouluherkuista nauttien.


Joulu on kyllä ihanaa aikaa, kun saa tehdä mitä vain ja milloin vain. Nukkumaan voi mennä vaikka kuinka myöhään ja aamulla torkkua hyvinkin puoli yhteentoista. Syödä saa hyvällä omalla tunnolla ihan mitä vain, milloin vain ja kuinka paljon vaan - ja kukaan ei välitä siitä, vaikka suklaat valuvat suoraan vyötärölle, sillä nythän on joulu! Rakastan tätä juhlaa <3

Hyvinkö teidän joulunne on sujunut? Löytyykö teidän joulustanne samoja juttuja kuin miun? :)


13 kommenttia :

  1. Upea kuusi kyllä teille on löytynyt ja toi ruokamäärä! Todella herkullisen näköistä kaikki! *_* <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kuusi löytyi tosiaan Anttilasta, kun vihdoin suostuin tekokuusen hankintaan.. :D Mutta ihana tunnelmanluojahan kuusi on, oli se sitten oikea tai muovinen :)

      Haha, eikö näytäkin siltä, että siinä on juuri sopivasti kahdelle? ;D

      Poista
    2. Mäkin ihastelin tota kuusta, tosi hyvän "mallinen"! :) Kivan tunnelmallisia kuvia muutenkin! Ja ihana toi lumihiutale-kuusenkoriste =)

      Poista
    3. Voi kiitos :) Miekin kyllä tykkään siitä kuusesta tosi paljon :) Joo, koristeiden löytäminen oli jännää, kun halusin paljon erivärisiä ja kaikkia palloja ja muita myytiin vaan yksivärisissä paketeissa.. :D

      Poista
  2. Ihanan tunnelmallisen kuuloinen joulu teillä! ♥ Ja kiva että siellä sentään oli lunta, täällä oli ihan sula maa.. Tänään kuitenin satoi vähän ja nyt täälläkin on siellä täällä valkoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa <3 Ja ihanaa, että teillekin vähän tuli lunta, kyllä se luo ihan oman tunnelmansa :)

      Poista
  3. Ihanan kuuloinen joulu ja hyvää joulua näin jälkikäteen ♥ Mun mielestä juuri tuo, että joulutunnelman kuvaaminen jäi vähälle siitä nauttiessa kävi myös itselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain ja samoin sinulle <3 Ja välillä on ihan hyvä lomailla kamerasta :)

      Poista
  4. Oih, teillä on ollut ihana joulu! :) Toivottavasti lenssu ja ruokaähky hellittää pian! Huippua, että saitte lunta, se olisi ollut mahtavaa pk-seudullakin, mutta mustalla joululla valitettavasti mentiin :( Tunnelma välittyy kyllä näistä kuvista ja ihan hyvinhän tähän tuli matskua vaikka kamera ei vilahdellut kädessä niin usein :) Mukavia välipäiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoakähky alkaa pikkuhiljaa helpottamaan ja flunssakin voiton puolella :) Ja kiva, että tunnelma välittyi kuvista :) Ihania välipäiviä siullekin! <3

      Poista
  5. Mulle kelpaa oikein mukavasti tämmönen talvi että aurinko paistaa ja lunta ei ole! Tulee "kesäkin" nopeemmin sit joskus kun ei oo lunta mitä sulatella :) Onneks nähdään jo uutenavuotena, kova ikävä ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat käyttää consseja ;D Mutta tosiaan kevät jää kyllä kivan lyhyeks, jollei tuu lunta!

      Miullakin on kamala ikävä sinuu <3 onneksi enää kolme yötä ja nähäään!

      Poista
    2. Saat käyttää consseja ;D Mutta tosiaan kevät jää kyllä kivan lyhyeks, jollei tuu lunta!

      Miullakin on kamala ikävä sinuu <3 onneksi enää kolme yötä ja nähäään!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)