SOCIAL MEDIA

lauantai 24. syyskuuta 2016

Kypros Ayia Napa - osa 1

Lähes kuukauden mittainen blogihiljaisuus on tullut tiensä päähän, nimittäin täällä ollaan taas! Menneeseen kuukauteen on mahtunut niin paljon kaikkea, etten ole yksinkertaisesti edes avannut tietokonetta syyskuun toisen päivän jälkeen. Nyt on vihdoin aikaa istahtaa alas ja päivittää teille lomakuulumisia Kyprokselta! Kyllä, kahdeksan päivää auringon alla teki terää näinkin aurinkoisen kesän jälkeen ja rusketuksestakin on vielä häivähdys jäljellä!

palmu
meri
Vietettiin siis syyskuun toinen viikko siskoni ja vanhempieni kanssa Ayia Napalla. Lämpöä riitti joka päivälle vähintään 32 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ei varmaan tarvitse paljon arvailla, miten tämä "tanorektikkoperhe" sai päivänsä kulumaan - uima-altaalla ja aurinkotuolissa <3 Kiteytetysti voin sanoa, että reissu oli todella rentouttava ja oli ihana päästä lomalle, jolla ei kertakaikkiaan tarvinnut edes astioitaan tiskata - kyllä nyt taas jaksaa uudella energialla arkea ja kiirettä.

Kypros
Ayia Napa

Ihan aurinkotuolissa makoiluksi loma ei kuitenkaan mennyt, sillä ehdittiin piipahtaa useampaan otteeseen Ayia Napan keskustassa ruokailun, maisemien katselun ja shoppailun merkeissä. Lisäksi yhtenä aamuna päätettiin lähteä Larnacaan shoppailemaan. Tarkoitus oli hypätä bussin kyytiin, joita meni hotellin edestä "20 minuutin välein". Vaan ahdistelevien taksikuskien ja neljän turhaan pysäytetyn bussin jälkeen aloimme epäröidä, meneeköhän niitä kuitenkaan ihan niin taajaan. Pienten selvittelyjen jälkeen kuulimme, ettei busseja Larnacaan menekään kuin kuusi päivässä, mutta ehdimme kuin ehdimmekin yhteen niistä ja pääsimme kaupunkiin kiertelemään.

detail

flowersIlmeisesti ihmiset suosivat Kyproksella paljon takseja, sillä julkisten kulkuneuvojen aikataulut ovat ihan omaa luokkaansa. Vastaanottovirkailija sanoi, että kun bussi lähtee muutaman kilometrin päästä kello 12, se on noin 15-30 minuutin päästä hotellillamme. Aikahaarukka tuntui jo jutteluvaiheessa melko suurelta, mutta bussi myöhästyi vielä tuostakin ajasta - onneksi lomalaisilla ei ollut kiire ja pääsimme kuin pääsimmekin ihmisten aikoihin vielä kaupunkiin, mutta miten ihmeessä ihmiset voisivat mennä bussilla töihin, jos aikataulut ovat noin epämääräiset! Mutta ei muuten ollut bussimatka hinnalla pilattu; 45 kilometrin matka meno-paluu -lipulla kustansi 7 euroa per henkilö. Mihin tällä rahalla pääsee Suomessa, kymmenen kilometrin päähän huoltsikalle?

Kahdeksan päivää hujahti kyllä ihan mieletöntä vauhtia, ja oli ihana viettää aikaa perheen kanssa kokonainen viikko <3 Oli myös mukavaa päästä monen monen vuoden jälkeen lämpimään, vaikka lentäminen - ja matkustaminen ylipäänsä - jännittikin aikaslailla. Lopulta kannatti kuitenkin voittaa pelkonsa, sillä muistoksi jäi ihania kesäisiä tunnelmia rakkaiden ihmisten kanssa.

Kypros
tienviitta
Ajattelinkin jakaa lomaa muutamaan eri postaukseen, jotta näistä ei tule ihan mielettömän pitkiä. Tämä lienee sellainen avauspostaus, jossa saa fiilistellä aurinkoisia maisemia ja lomatunnelmia, mutta luvassa olisi myös muun muassa tarkempaa tietoa hotellista, vinkkejä hyviin ruokapaikkoihin sekä tietenkin niitä aurinkoisia kuvia paljon paljon lisää!

Oletteko käyneet Kyproksella? :)

14 kommenttia :

  1. Kiva kuulla taas sinusta! Teillä on ollut ihana loma kuvista päätellen. Mielenkiinnolla jään odottamaan lisää postauksia. Itse en ole Kyproksella käynyt.

    Hauska muuten tuo "tanorektikko"... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut todella ihana loma! Suosittelen joskus käymään Kyproksella, jos tulee "sinnepäin ajelua" :D Haha, ei me taideta ihan oikeita tanorektikkoja olla, mutta aikalailla tykätään kyllä ruskettua :D

      Poista
  2. oi ihania kuvia ♥ reissut on niin parhautta, saa aivan eri tavalla voimaa arkeen! mä oon käynyt kyproksella yläasteikäisenä, ja oli kyllä ihanaa :') me oltiin pafoksella, ja sieltä jäi lämpimät muistot. innolla odotan tulevia reissupostauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oi, katselin Kyproksen kartasta, missä Pafos on ja uskon, että on kyllä ollut kaunis paikka sekin! :)

      Poista
  3. Kyproksella on tullut lomailtua 3 eri kertaa (Agia Napa, Protaras ja Limassol) ja aina yhä uudelleen sinne voisin mennä. Nykyään eniten kiinnostaa Pohjois-Kypros, koska se on niin erillainen, karumpi. Siellä on tullut käytyä 2 kertaa päivävisiiteillä. Ihana oli fiilistellä teidän lomakuvilla. Tervetuloa voimaantuneena arkea pyörittämään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voimia on kyllä ihan uudella tavalla! :) Oi, siehän olet ihan kokenut Kyproksen matkaaja :) Tuoltakin tehtiin matkoja Pohjois-Kyprokselle - varmasti on todella erilaista kuin esimerkiksi Ayia Napassa!

      Poista
  4. Reissunne kuulostaa kyllä ihanan rentouttavalta ja onnistuneelta! :) Ihmeellisen kuuloiset nuo bussiaikataulut kyllä..:D Onneksi kuitenkin pääsitte Ayia Napaan shoppailemaan ja syömään! Ihania kuvia, joista välittyy tunnelma tänne ruudunkin toiselle puolelle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 ja joo, ei voi kyllä verrata edes VR:n noiden bussijärjestelmää, sen verran oli kuskilla itsemääräämisoikeutta aikataulujen suhteen :D

      Poista
  5. Oi oi, oon itse käynyt Kyproksella joskus yli kuusi vuotta sitten mutta se on kyllä aivan ihana paikka! <3 toi auringonlaskukuva on täyttä rakkautta!

    http://the-happiness-theory.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kaunis paikka! :) Miulle tämä oli vasta eka kerta Kyproksella!

      Poista
  6. Oi ihania lomakuvia ja todella mukavan kuuloinen reissu teillä :)

    VastaaPoista
  7. Todella kiva lukea matkapostauksia sulta! :) Näyttää kyllä upealta paikalta, hyviä kuvia oot ottanut!<3 Ja reissu kuulostaneen olleen rentouttava ja mukava, ihana juttu :) Kyllä matkailu antaa aina voimia myös arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että saattaisit tykätä matkapostauksesta! ;) Kyllä oli todella rentouttavaa olla tekemättä mitään pakollista ja nauttia vain lomasta <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)