Olipas ihana huomata, miten iloisia kommentteja edellinen
Ruoka-aika -postaus kirvoitti - taitaa olla muillakin samaa ongelmaa
kuin itselläni, ettei aina tahdo millään keksiä, mitä sitä tänään
syötäisiin. Viimeksi tarkastelussa oli välipalavinkkejä, joten tänään
keskitytään pääruokiin. Nämä lounaaksi ja päivälliseksi soveltuvat ruuat
voi tehdä vähähiilihydraattisina tai kokonaan hiilarittomina ihan oman
maun mukaan. Myös terveellisyyttä ja makua voi säädellä vaihtelemalla
ruoka-aineita.
Luvassa on simppeleitä perusreseptejä hieman uudenlaisiksi sekä terveellisemmiksi tuunattuna. Nämä kuuluvat niihin pikaruokiin, joiden aineet löytyvät aina kaapista ja jotka pelastavat ne apuaa, koska ehditään kokkaamaan -hetket.
Herkullinen kalkkunamunakas (annos kahdelle)
4 kananmunaa
n. 4rkl vettä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus chilijauhetta
3% fetajuustoa
5% Kadett-juustoa
n. 70g kalkkunaleikkelettä
n. 70g kirsikkatomaatteja
purkkiananasta oman maun mukaan
n. 4rkl vettä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus chilijauhetta
3% fetajuustoa
5% Kadett-juustoa
n. 70g kalkkunaleikkelettä
n. 70g kirsikkatomaatteja
purkkiananasta oman maun mukaan
1. Sekoita kananmunat, vesi sekä mausteet kulhossa.
2. Viipaloi kalkkunaleikkele pieniksi suiroiksi ja raasta Kadett-juustoa mielesi mukainen määrä.
3. Lorauta pannulle hieman kasvipohjaista rasvaa ja kaada kananmunaseos pannulle.
4. Ripottele kalkkuna, fetajuusto, tomaatit ja ananakset kananmunaseoksen päälle.
5. Anna munakkaan hyytyä ja lisää lopuksi Kadett-juusto munakkaan päälle.
6. Halkaise ja tarjoile heti lämpimänä!
Maailman nopein pizza (yksi annos)
1 täysjyvätortillapohja
2-3 rkl tomaattimurskaa tai ketsuppia
1 prk tonnikalaa (voit laittaa myös esimerkiksi 10% naudan paistijauhelihaa)
puoli rasiallista kirsikkatomaatteja
puoli purkkia ananaspaloja
kaksi valkosipulinkynttä
Kadett 5% -juustoa viipaleina
oreganoa maun mukaan
2-3 rkl tomaattimurskaa tai ketsuppia
1 prk tonnikalaa (voit laittaa myös esimerkiksi 10% naudan paistijauhelihaa)
puoli rasiallista kirsikkatomaatteja
puoli purkkia ananaspaloja
kaksi valkosipulinkynttä
Kadett 5% -juustoa viipaleina
oreganoa maun mukaan
1. Levitä tomaattimurska tai ketsuppi täysjyvätortillan päälle.
2. Laita tonnikana, tomaatit ja ananakset pohjan päälle.
3. Siivuta Kadettia sopiva määrä pizzasi päälle (kuvassa on aika paksu kerros, huomattavasti vähempikin riittää!)
4. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
5. Kuori valkosipuli.
6. Tarjoile uunituoreena oreganon ja valkosipulin kruunatessa makuelämys.
Pizzapiirakka ilman hiilihydraatteja
2 rkl tomaattimurskaa tai ketsuppia
1 prk tonnikalaa
n. 100g kirsikkatomaatteja
puoli purkkia ananaspaloja
kaksi valkosipulinkynttä
Kadett 5% -juustoa viipaleina
oreganoa maun mukaan
1 prk tonnikalaa
n. 100g kirsikkatomaatteja
puoli purkkia ananaspaloja
kaksi valkosipulinkynttä
Kadett 5% -juustoa viipaleina
oreganoa maun mukaan
1. Laita pieneen uunivuokaan pohjalle purkillinen tonnikalaa.
2. Kaada päälle hieman tomaattimurskaa tai ketsuppia.
3. Lisää ananakset ja tomaatit sekä juustoviipaleet.
4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Murskaa päälle valkosipuli ja ripottele oreganoa. Syö heti!
Miltäs reseptit kuulostavat? Oletko kokeillut jotain vastaavaa tai menevätkö nämä testilistalle? :)
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)