SOCIAL MEDIA

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Balayage-raidoitus eli taatusti ihanat uudet hiukset

Miulla on ollut kymmenen vuotta samanlaiset hiukset - tai no, väri on vaihdellut ja välillä on leikattu hieman erilaisella twistillä, mutta periaate kuitenkin on pysynyt koko ajan samana. Vuoden 2017 maaliskuussa päätin, että on aika kokeilla jotain uutta ja lähden kasvattamaan hiuksia. Pitkiä hiuksia en halunnut vieläkään, sillä muistutan mielestäni luppakorvaista koiranpentua, jos miulla on pitkät hiukset. Tavoite olikin saada hiukset kasvamaan noin olkapäille ulottuviksi.

Olen taistellut pinnien kanssa, yrittänyt laittaa ponnareita, kihartaa ja suoristaa, mutta vuoden kasvatusurakan jälkeen tunsin itseni todellakin rumaksi ja hiukseni persoonattomiksi. Hiukset olivat aina olleet se, mitkä ovat keränneet kehuja ja joista olen tykännyt ihan mielettömästi - miksi miun piti alkaa haaveilla erilaisesta kampauksesta. Kasvattaessa kaikki hiukset olivat luonnollisestikin eripituisia, sillä takana miulla oli ollut vain noin 3-5cm pitkät hiukset kun taas oikealla puolella päätä hiukset saattoivat hyvinkin olla 20cm pitkiä ja ainakin merkittävästi eripituiset kuin vasemmalla puolella, jossa korvan päällä ei ollut laisinkaan hiuksia! Koska lähtötilanteessa kaikki olivat eripituisia, ne pysyivät koko kasvatuksen ajankin eripituisina, vaikka kävin niitä välillä siistiyttämässä kampaajalla.

IMG_8131 IMG_8128

Sain Mikolta joululahjaksi lahjakortin hiustenleikkaukseen ja -värjäykseen ja päätin, että käytän sen silloin, kun hiukset ovat riittävän pitkät johonkin selkeään malliin. Kuukausi ennen toukokuussa koittavaa kampaaja-aikaa oli aivan piinaa; en halunnut meikata, koska näytin kuitenkin tyhmältä, kun hiukset eivät asettuneet mitenkään. En välittänyt pukeutua muihin kuin urheiluvaatteisiin, koska olisi ollut hölmöä hillua sifonkipaidassa ja nahkahousuissa kun tukka hapsotti joka suuntaan. Miulla oli ihan todellinen ulkonäkökriisi!

Kun sitten vihdoin istuin taitavan Marikan kampaamotuoliin, olin niin odottavainen ja täynnä intoa uutta hiustyyliä odotellessa. Päätimme värjätä hiukset kolmella värillä balayage-tekniikalla; tyveen todella tummaa, sitten melko samanväristä keskelle kuin omissa hiuksissanikin ja latvat vaalennettiin ja vaaleita raitoja laitettiin myös ylemmäs! Miulla ei ole ikinä ollut omaa väriä vaaleampia hiuksia ja odotinkin vaalennusta jännityksellä. Yli kolmen tunnin uurastuksen jälkeen miulla oli uudet ihanat hiukset, jotka ovat latvoistaan suhteellisen samanpituiset ja jotka on värjätty eläväisen ja hyvinvoivannäköisiksi. En vieläkään osaa oikein päättää, haluanko tulevaisuudessa vielä latvoista napattavan sentin tai kaksi pois vai haluanko kasvattaa hiuksia sentin tai kaksi, jotta ne pysyisivät vaivattomasti yhdellä ponnarilla - noh, aika näyttää.

IMG_8112 IMG_8102

Joka tapauksessa olin kampaamokäynnin jälkeen niin onnellinen. Tunsin oikein puhjenneeni kukkaan, kun vihdoin peilistä katsoi nainen, jolla oli tukka ja meikki kunnossa - ja mikä parasta, hymy huulilla! Työkaverit eivät meinanneet tunnistaa minua ja itsekin peilistä katsoessa aina hämmentyi, että "voi vitsi miten kivat uudet hiukset". Toki seuraavana päivänähän miun oli itse laitettava hiukset, sillä kampaus ei luonnollisestikaan kestä saunomista. Heh, helppo homma, enhän osaa edes letittää..

Mutta minä opettelin letittämään. Tuli sotkulettejä, vähän lettiä muistuttavia lettejä ja hetkiä, kun lätkäisin vain pinnin päähän kuten olin tehnyt vuoden aiemminkin. Vuokatissa sitten aloin väkertää lettiä ja oho, ensimmäisellä yrittämällä onnistuin tekemään nurinpäin olevan letin! Olin niin hämmästyksissäni, että liimasin letin kiinni järkyttävällä määrällä lakkaa, ettei hieno vahinkotekeleeni vain levähtäisi. Yhtäkkiä osasin myös kihartaa hiukset "luonnollisen näköisiksi" eikä pikkuruiselle korkkiruuville. Mitä oli tapahtunut?

IMG_8097 IMG_8126 IMG_8127

En tiedä, mutta nyt letittäminen sivulle käy vaivattomasti. Edestä taaksepäin en osaa vieläkään letittää, mutta ei kai sekään vaadi muuta kuin harjoitusta. On kuitenkin ihanaa, että vihdoinkin miulla on mieluisat hiukset, joihin saan pientä vaihtelua ihan vain letittämällä tai kihartamalla - ennenhän kampaukseni oli aina melko samanlainen. Vieläkään en jaksa joka päivä laittaa hiuksia mitenkään erikoisesti (etenkään, jos olen menossa kuuteen töihin), mutta sitten kun haluan panostaa, hiustenlaitto on yllättävänkin helppoa!

Väristyksestä olen tykännyt myös todella paljon ja erityisesti ponnareita ja lettejä tehdessä eri sävyt tulevat kauniisti esiin. Toki nyt olen ymmärtänyt myös sen, miksi sanotaan, että hiukset kärsivät vaalennuksesta - tuntuu, että latvat menevät helposti takkuun ja jopa katkeavat helpommin kuin hiukseni aiemmin. Ei tietenkään mitään merkittävää katkeilua, mutta hauska nähdä sama ilmiö omissa hiuksissa, jota on katsellut aiemmin vain blondanneiden hiuksissa!

Mitä tykkäätte uudesta tyylistä? Oletteko itse uskollisia saman kampauksen käyttäjiä vai tykkäättekö kokeilla erilaisia tyylejä? :)

16 kommenttia :

  1. Siis pakko sanoa että tuo hiusmalli ja -väri sopii sulle aivan ihanasti! <3 Välillä on kiva kokeilla jotain uutta, se on niin virkistävää :) Näytät kauniilta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 On todellakin kiva kokeilla välillä jotain uutta :)

      Poista
  2. Toi on ihana toi sun uusi tukka! Minäkin olin pitkään haaveillut vaaleista raidoista, mutta mullakaan ei ollut koskaan ollut omaa väriä vaaleampaa. Kanarian reissulla käly halusi lahjoittaa mulle kampaajakäynnin ja sitten päätin rykäistä ne raidat päähän. Ja siitä tuli tosi kiva! Olen hirmu tyytyväinen uuteen lookkiin ja että uskalsin kokeilla uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Ja on kyllä niin kiva, kun vihdoinkin uskaltaa kokeilla jotain uutta - ja kun siitä tulee vielä kiva eikä katastrofi :D

      Poista
  3. Tosi kaunis tukka nyt! Ihana väri ja juuri sopiva sinulle, kuten tuo pituus! Itse tein ison muutoksen hiuksiin muuan viikko sitten. Pitkät hiukseni saivat kiharat... Tykkään. En enää näytä koiraltamme, cockerspanielilta, hiukset avoimena. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Haha, ihana, että muutkin tuntevat olonsa koiriksi pitkillä hiuksilla :D

      Poista
  4. Nätti lopputulos, sopii sinulle todella hyvin.

    VastaaPoista
  5. Todella kauniit hiukset ja sopii sinulle, malli sekä väri:)

    VastaaPoista
  6. Nuo sun hiukset on upeat ja sopii mun mielestä sulle täydellisesti ♥ Hassua ajatella, että hiukset vaikuttavat todella paljon siihen miten nähdään itsemme. Mulla kun oli aikoinaan todella pitkät hiukset, niin aina tuskailin liikaa niiden kanssa, kun ne eivät voineet olla auki ja perus ponnaria, lettejö ja nutturoita oli aina pakko tehdä. Sitten leikkautin hiukset ja rakastuin uudelleen hiuksiin :D Vaikka meillä on vähän erilainen hiuskokemus, niin voin niin samaistua näihin sun fiiliksiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! <3 Se on todellakin hämmentävää, miten niin pieni asia voi vaikuttaa niin moneen asiaan - jopa ihan siihen yleiseen mielialaan. On ne hiukset kuitenkin lopulta aika iso osa ulkonäköä. Ihanaa, että siekin oot löytänyt itellesi mieluisan mallin :)

      Poista
  7. Noista hiuksista tuli kyllä upeat! <3 Tuollainen monivärinen lopputulos näyttää tosi luonnolliselta, ja jotenkin pehmeämmältä :) Ja hei, miulla on ollut oikeastaan aina suht pitkät hiukset, enkä vieläkään osaa tehdä mitään kivoja kampauksia tai letittää näitä niinkuin haluaisin!! :D Ranskanletti olisi kiva osata tehdä, mutta kun sormet ei vaan taivu sellaiseen :D Tosi kauniita kuvia siusta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana <3 Oi, ihana kuulla, etten ole maailman ainoa letitystaidoton nainen :D Toki olen nyt reenannut sitä ja kyllä se siitä alkaa sujumaan, mutten vieläkään ymmärrä, miten joku voi letittää esimerkiksi edestä taaksepäin, miulta loppuu kädet ja älykkyys.. :D

      Poista
  8. Hiukset kyllä tekee itselläkin ihan hirveästi yleisfiilikseen. Jos on huono tukkapäivä, on yleensä myös huono naama- ja vaatepäivä. Ja huono päivä yleensäkin. Aamulla panostankin siis mieluummin hiuksiin kuin meikkiin, jonka pidän arkena melko yksinkertaisena jotta kerkeän kaiken tekemään :D

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihan miulta; mielummin edes tukka kunnossa kun vaan meikki naamassa :D Toki usein kuuden aamuina en vaivaudu tekemään kummallekaan yhtään mitään ja sitten iltapäivän tauolla pällistelen itseäni peilistä pohtien, olisiko sittenkin pitänyt tehdä jotain..

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)