SOCIAL MEDIA

perjantai 4. elokuuta 2017

Uusi ilme makuuhuoneeseen pienillä muutoksilla

Muutama viikko sitten minuun iski todellinen KonMari-vaihde ja päätin järjestää kaapit, laatikot ja hyllyt uuteen uskoon. Tuntui niin vapauttavalta huomata, että kaapeissa on sittenkin tilaa ja kaikkien pöytäpintojen ei tarvitse olla täynnä tavaraa. Siivous- ja järjestysinnostuksen siivittämänä sain myös kipinän uudistaa hieman sisustusta. Kotimme on vain 39 neliön kokoinen, joten mittaviin sisustusmuutoksiin meillä ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta päätin kokeilla, mihin kaikkeen pelkät tekstiilit pystyvät - ja nehän pystyivät ihmeisiin!

Aiemmassa sisustuksessa ei ollut sinänsä mitään vikaa, mutta aloin kaivata hieman vaihtelua ja neutraaleja värejä. Makuuhuoneessamme oli aiemmin siniset verhot ja värikäs päiväpeitto sekä sinertävä matto. Sinistä löytyi myös olohuoneen ja keittiön puolelta tekstiilien muodossa, joten päätin, että nyt sininen saisi jäädä tehosteväriksi tarvittaessa, mutta haluaisin löytää jotkin uudet sävyt kotiimme.


Valkoistahan kodissamme on aivan älyttömästi - ehkä joskus jopa tuntuu, että vähän liikaakin. Seinät ovat valkoiset ja "tehosteseinä" on valkoinen himmeillä harmailla kuvioilla. Ovet, ovenkarmit, kaapit ja katto ovat valkoisia. Valkoisuudesta johtuen en halunnut, että ainakaan kaikki uudet sisustustekstiilit olisivat valkoisia, koska muuten vahva sairaalafiilis alkaisi hiipiä esiin. Päädyttiin Mikon kanssa lopulta siihen, että jotkin harmaat sisustustekstiilit voisivat olla sopivan neutraaleja, mutta kumminkin toisivat mukavasti väriä (jos harmaasta nyt niin voi sanoa.. :D) kotiimme.

Lähdimme ihanan ystäväni Tiian kanssa viettämään ostospäivää Kuopioon ja samalla olin päättänyt tsekata Ikean tarjonnan kodintekstiilien osalta. Aikaa vierähtikin reissussa kokonaiset 12 tuntia ja mukaan tarttui uudet verhot. Mikko kävi myös hakemassa Citymarketin Hemtex-osastolta harmaan päiväpeitteen, jonka arveltiin sopivan verhoihin. Myöhemmin viikolla käytiin vielä Prismassa katselemassa mattotarjontaa ja löydettiinkin sopiva makkarin lattiaa koristamaan.





Ikean mattotarjonta oli aika suppeaa, mihin olin hieman pettynyt. Kaikki tuntui olevan yltiökoristeellisia tai sitten niitä ihanan pehmoisia pörrömattoja, joita meille ei vain voi ostaa, jos mielii joskus istua tietokonetuolilla tai sulkea makkarin oven - pienen kodin ongelmia. Useat Ikean matoista olivat myös todella kovan oloisia ja epäilin, ettei niiden päällä olisi kovin mukava astella. Tarkoitus oli siis löytää makuuhuoneen lisäksi matot myös olkkariin ja keittiöön, jotka ovat samassa tilassa keskenään. Tämä jäi kuitenkin haaveeksi, mutta ehkä matot vielä myöhemmin löytyvät ihan täältä Joensuusta.

Makuuhuoneen tekstiilit osoittautuivat kuitenkin todella mahtavaksi yhdistelmäksi ja hymy nouseekin aina huulille, kun astun sisään makkariin. Harmaat verhot ovat pimennysverhot, joiden on tarkoituksena pitää talvella myös kylmää ulkopuolella, kun isot ikkunat valskaavat melko paljonkin kylmää talvisin. Pelkät harmaat olisi kuitenkin näyttäneet ehkä vähän tylsiltä ja keksittiinkin, että niihin voisi yhdistää toiset verhot ikään kuin hotellityyliin. Onneksi Tiia oli mukana, sillä työmaa oli aikamoinen, kun yritettiin pohtia, mitkä verhot sopisivat yhteen - ja Mikon kännykkä piippasi ahkerasti, kun lähettelin kuvia erilaisista verhoista..


Pienillä muutoksilla saatiin mielestäni aika iso muutos aikaiseksi! Myöskin ikkunalaudat järjestin uudelleen ja sijoittelin valokuvat samanlaisiin kehyksiin yhdelle ikkunalaudalle. Toivon myös, että nämä tekstiilit ovat pitkäikäisiä ja saadaan nauttia niistä vielä monen monta vuotta. Ne myös ovat niin neutraaleja, että käyvät varmasti joskus ikiomaankin kotiimme johonkin huoneeseen.

Mitä tykkäätte uudistuksista? Miten itse uudistatte kotinne ilmettä ja onko teillä joitain suosikki sisustuskauppoja? :)

6 kommenttia :

  1. Hieno muutos! Huoneesta tuli ryhdikkäämpi, mutta ei kuitenkaan raskas, vaikka värinä onkin harmaa.

    VastaaPoista
  2. Vau, on kyllä upea muutos! ♥ Lopputulos on erittäin tyylikäs ja rauhallinen :) Mä vähän ihmettelin alkuun postausta lukiessani, että halusit sinisestä eroon mutta kuvassa kuitenkin oli sinistä kunnes tajusin sen olleen lähtökohdasta otettu kuva :D Nuo turkoosit verhot tosin ainakin mun silmään sopisi hyvin myös noiden harmaiden verhojen kanssa, jos joskus kaipaa väriä enemmän :)

    ♥: Ane

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Haha, mietinkin postausta tehdessä, että näyttääköhän se nyt vähän hassulta, kun alussa on ne vanhat kuvat, olisi voinut laittaa jonkin kuvatekstin ehkä.. :D Ja joo, täytyy kokeilla joskus harmaita ja turkoosejakin, ne vain ovat erimittaiset, niin täytyisi käyttää ratkojaa...

      Poista
  3. Tästä puhuttiinkin silloin nähdessä! ;) Tuo muutos on kyllä tosi kiva, erilaisia harmaan sävyjä löytyy meiltäkin ja ne antaa sellaisen kivan tasapainoisen tunnelman ♥ Tykkäsin tosin teidän sinisestä sisustuksestakin, mutta pienet muutokset piristävät aina mieltä :) Meillä on vielä makkarin verhot löytämättä, mutta jotain tuontyylisiä harmaita pimennysverhoja olen itsekin pohtinut!

    Ihanaa uutta viikkoa sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Kyllä vielä verhot löytyy! Meillä on edelleen matot hakusessa, yhdet jo kotiutettiin, mutta ne ei sopineetkaan yhtään meille. Toivotaan, että nekin löytyy vielä :D

      Ihanaa viikkoa siullekin! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)