SOCIAL MEDIA

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Ruokaremontin tuloksia vol. 2

Kolmas viikko ruokaremonttia alkaa olla takana päin ja vielä riittää innostusta. Ehkä tämä innostuksen jatkuminen kertoo myös jotain hyvää tästä uudesta ruokavaliosta, sillä yleensä tiukkoja ruokavalioita noudattaessa miun into on lopahtanut ensimmäisen viikon jälkeen. Jotenkin tuntuu, että tällainen kotiruoka-ruokavalio sopii miulle ja siinä sallitaan sopivassa suhteessa kaikkea. Ja sitä sallivuutta onkin tällä viikolla koeteltu enemmän kuin olisi ehkä ollut tarpeen..

Vero Moda

Alkuviikko meni ruokailujen osalta mukavasti (mitä nyt en aina jaksanut vääntää salaattia joka ruualle..) ja olo oli koko ajan kylläinen. Tehtiin myös ruokia, joita ei mainittu miun ruokavalion ohjeissa, sillä tällä viikolla olisi pitänyt syödä mielettömästi keittoja ja silakkapihvejä, jotka ei todellakaan ole miun herkkuruokia. Niimpä korvasin keittoja muun muassa kotitekoisilla pinaattilätyillä kera jauhelihan - hyvää ja maistuvaa, eikä edes erityisen epäterveellistä.

Sitten koittikin torstai ja menin ihanan ystäväni kanssa testaamaan Joensuun uuden Coffee Housen. Kuka menee ystävän kanssa kahvittelemaan ja syö reissumiestä, kun kaveri nautiskelee vanilijakierteestä? (Emma, varmaan ne, jotka osaavat pysyä ruokavaliossaan..) Kaverini kuitenkin totesi heti kahvilaan astuessamme, että "siehän sitten et varmaan syö vaan jotain ruisleipää" ja mie totesin onnellisena, että aion syödä jotain ihan muuta. Niimpä tarjottimelle päätyi vanilijakierrepulla ja Pätkis-kaakao kermavaahdolla ja suklaakastikkeella <3 Ja ei, en tuntenut yhtään huonoa omaatuntoa niitä mutustellessani, sillä herkuttelu kuuluu elämään.

Vero Moda

 Koko ruokaremontin tarkoituksena on löytää balanssi terveellisen ruokailun ja herkuttelun välille. Balanssia on melkoisen hankala löytää, jos herkuttelu on kielletty. Ruokavaliossani on mainittu jopa, että perjantaina saisi syödä puolikkaan pakastepizzan! En toistaiseksi ole syönyt pakastepizzaa, sillä ei ole tehnyt mieli, mutta tämä havainnollistaa hyvin sitä, että kaikkea saa syödä kohtuudella - ajattelinkin tuon pullan ja kaakaon korvaavan hyvin syömättä jääneen pizzan. Haluan kuitenkin noudattaa hyvää ja monipuolista ruokavaliota aina, joten liian tiukkoihin sääntöihin ei kannata ryhtyä. Yksi herkkupäivä ja mahdollisesti vielä sunnuntai-iltana nautitut muutamat namit ovat riittäneet oikein hyvin ja olen tyytyväinen siihen, etten eksy karkkikaapille enää joka päivä.

Perjantaina meillä kuitenkin oli peli-ilta, sillä ostettiin uusi lautapeli, josta tulen kertomaan teille myöhemmin. Rankan viikon jälkeen oli ihana rentoutua pelin parissa - ja mussuttaa siinä samalla muutama nami.. Tiesin, että ei olisi kannattanut sortua, mutta tämä on elämää. Kunhan näin ei käy joka perjantai, kaikki on ihan hallinnassa! Lauantain herkkupäivänä tuli maisteltua kaikenlaista ja tänään nautiskelin vielä Mikon ukin herkullista synttärikakkua - paljon sokeria, mutta silti ihan hyvä mieli. Ei minusta ainakaan olisi istumaan toisen synttärikahveilla pelkkä teetä lipittäen, kun kakun tekemiseen on nähty vaivaa ja pullaakin on paistettu!

Nike
Paita Tuuri / Farkut Vero Moda / Kengät Nike (kuvausten jälkeen kengät pääsivät kyllä takaisin kaappiin, sillä ei niitä tuonne suojalumikelille voinut laittaa - ne odottelee kesää!)
 Nyt siellä fitness-ihmiset jo miettivät, että selityksiä, selityksiä! Sellaisiltahan nämä selittelyt kuulostavat, mutta se ei suinkaan ole tarkoitus. Haluan vain muistuttaa, ettei kannata lähteä kieltämään itseltään mitään, koska sitten sitä varmasti himoitsee vain enemmän. Vaikka vähän menikin herkkujen kanssa överiksi, huomenna on taas päivä uusi ja mahdollisuus skarppaamiseen! Tällä viikolla painoa on kuitenkin pudonnut noin puoli kiloa ja senttejä lähtenyt ympäri kehoa neljä. Ei kuulosta paljolta, mutta kolmen viikon aikana kiloja on karissut puolitoista ja senttejä lähtenyt 16 (tosin ensimmäiset alkumitat otettiin illemmalla kuin aamumitat, joten tuloksissa on heittoa varmasti muutama sentti). Puoli kiloa viikossa oli alunperinkin miun tavoite, joten olen ylpeä, että olen siinä onnistunut pysyttelemään. Tosin miulla onkin maailman parhaat tsempparit <3 Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle viikolle!

Nike

Miten muut, sallitteko herkuttelun keskellä viikkoa ja hyvässä seurassa? :)

24 kommenttia :

  1. Herkkujen kieltäminen olis kyllä kamalan ilkeetä! Ja tietysti hyvässä seurassa voi keskellä viikkoa vähän herkutella, kunhan ei jää tavaksi. :D Ihana paita sulla muuten!

    VastaaPoista
  2. En usko herkkujen kieltämiseen, ellei ihan johonkin kisoihin tms. treenaa. Sen huomaa, että kun hieman hillitsee itseään niiden herkkujen kanssa, niin ei niitä enää edes pysty vetämään niin paljon. Söin eilen parisataa grammaa irtokarkkeja ja olo oli aivan kauhea koko illan. Ennen ei olis ollut temppu eikä mikään syödä vaikka 350 grammaista karkkipussia yhdeltä istumalta!

    Ja pitää minunkin kehua tuota kivaa paitaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja miulla on käyny ihan samalla tavalla: ei vaan mahdu niin paljon herkkuja, kun ennen, mutta sittenpähän säästyy rahaa ja kaloreita ;)

      Poista
  3. Mä olen aina pitänyt kaikkia elämäntapamuutoksia ja niihin ryhtymistä sellaisena seikkana, joka säilyy koko elämän, ei pelkästään siihen tavoitteen loppuun saakka. Mitä loppuelämä olisi ilman herkuttelua ja repsahtamista? :P Loppujenlopuksi tässä on koko elämä aikaa ja tarkoituksena ei varmaan ole kuihtua äkkipikaa muutamassa kuukaudessa ja jatkaa siitä vielä suurempaa urakkaa, vaan ottaa pieniä askelia oikeaan suuntaan ja kouluttaa omat tottumukset uuteen normiin :) Itse yritin kauan tosi kireällä dieetillä ja kyllä sain niitä tuloksiakin aikaan, mutta lopettamalla turhan kalorinlaskennan ja huohottamisen olen oppinut vielä tärkeämmän taidon: kohtuuden! Kyllä sitä karkkia tai muita herkkuja saa nappaista muutaman, se on nimenomaan vain elämää ja siitä pitää nauttia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein loistavasti kiteytetty jälleen kerran! :) en voi kuin kompata!

      Poista
  4. Jee! Mahtavaa, että on tullut hyviä tuloksia, vaikka on herkutellutkin. :) Ja mieti tosiaan sitä, kuinka suuri muutos toi on entiseen, jos karkkikaapilla käynti oli melkein enemmän sääntö kuin poikkeus. ( Täällä samanlainen herkkuhiiri.. ) Pienillä muutoksilla sitä kuitenkin muutetaan ruokavaliota paremmaksi, sillä monesti siinä käy juurikin niin, että kiinnostus lopahtaa, jos ollaan liian tiukkoja.

    You go girl!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Chabsu! <3 siulta saa kyllä paljon tsemppiä ja energiaa tekemiseen! :) kiva, että piristät kommenteilla! :)

      Poista
  5. Kauniita kuvia susta! :) Hyvä ajattelutapa, ei kannata liikaa alkaa iteltään kieltämään ja potemaan syyllisyyttä pienistä lipsumisista! :) Pysyy itelläkin motivaatio paremmin yllä kun ei masennu heti pienestä repsahduksesta :) Kivaa alkavaa helmikuuta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja niin miustakin, kohtuus kaikessa on kaiken a ja o :) Ihanaa alkavaa helmikuuta siullekin! <3

      Poista
  6. Emma näytät tosi hyvältä! ♥ Ihanaa lukea näistä siun muutoksista, kun olet niin jalat maassa -tyyppi! :) Ja tosiaan, herkuttelua ei kannata kokonaan kieltää sillä nimenomaan silloin ne ovat koko ajan mielessä. Itse ajattelin vuoden vaihteessa että nyt en aio ostaa mitään herkkuja kaappeihin, mutta kyllä sitä on pari kertaa tullut sorruttua.. Toisaalta täytyy muistaa juuri se kohtuus niiden herkkujenkin mussuttamisessa, niin ei aina tarvitse potea huonoa omaatuntoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tuuli! <3 Siun kommentit on aina niin mukavaa luettavaa ja kiva, että miun postaukset on ollut mieleen :) turhaan sinäkään huolit muutamista herkutteluista, se kuuluu elämään!

      Poista
  7. Hyvä kirjoitus! Itsekin ole tässä harjoitellut elämäntaparemonttia eikä siitä mitään tulisi, jos ei yhtään osaisi antaa repsahduksilleen anteeksi. Elämäänhän tänne on tultu ;) Oli hauska löytää blogisi! Kirjoitan itse psykologian opiskelusta Joensuussa:

    http://roosanpikseliblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ai, ompa kiva saada paikallisia ihmisiä lukemaan blogia, täytyy käydä katsomassa siunkin! :)

      Poista
  8. Oon kyllä samaa mieltä että herkut kuuluu elämään! En jaksaisi sellaista tarkkaa ruokavaliota jossa noudatetaan grammalleen jotain tiettyä tai muutenkin sitä ettei saa herkkuja syyä. Mulla on aina kerran viikossa herkkupäivä, eikä oo mitään vakavaa tapahtunut vaikka kerran viikkoon syö pizzan, suklaapatukan tai jotain muuta roskaruokaa tai popcornia. (itelleni popcornit on herkkua!)Parasta on musta styödä herkkuja arkipäivien päätteeksi lauantaina tai sunnuntaina, aika usein se painottuu sunnuntaihin. x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin tykkään hirmuisesti pitää loppuviikosya herkkupäivän ja rentoutua ihan kunnolla ruuan ja löffäilyn parissa! :)

      Poista
  9. Pakk otulla sanomaan et näytät muuten hemmetin hyvältä (Y)

    VastaaPoista
  10. Oi kyllä! Herkut kuuluvat elämään, oli se sitten vaikka keskellä viikkoa. Kohtuus on kaiken A ja O :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin! Sillon pitää syödä, kun siltä tuntuu, mutta ei joka kerta, kun mieli tekee :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)