SOCIAL MEDIA

lauantai 27. kesäkuuta 2015

Uusi ruoka jokaiselle arkipäivälle

Vietettiin tällä "Joka päivä tehdään jotain ruokaa, mitä ei olla koskaan tehty" viikkoa, jonka seurauksena maanantaista perjantaihin päivällislautaset ja eväskipot täyttyivät uusista tuttavuuksista. Suosittelen kyllä lämmöllä kokeilemaan keittokirjojen selausta ja uusien reseptien kokeilua, sillä liian helposti kangistuu kaavoihin ja tekee aina niitä samoja ruokia.

Maanantaina pannulla valmistui jauhelihakääröt, jotka oli täytetty juusto- sekä paprikasuikaleilla. Kääröjen kanssa maistuivat kesäperunat ja pippurikastike. Valitettavasti maanantaina en vielä älynnyt kuvailla ruokia, joten kuvaa näistä enemmän ja vähemmän epämuodostuneista, mutta herkullisista kääröistä ei ole. Tarkoituksena oli kuitenkin tehdä jauhelihasta pitkulaisia "mattoja", joiden sisään täytteet laitettiin ja käärö kieritettiin kiinni. Kierittäminen ei vaan ollutkaan niin yksinkertaista ja pyöreiden pitkuloiden paistaminen tasaisesti joka puolelta oli sekin hieman haastavaa.. Hyviä niistä kuitenkin tuli, mikä lienee pääasia!


Pinaattikeittoa en ollut koskaan tehnyt itse, vaan olen aina sitä syödessäni ostanut keiton kaupan eineshyllyltä. Boikotoin kuitenkin valmisruokia (juujuu, valmishampparit maistuu aina silloin tällöin.. :D), joten pinaattikeittoa en ollut aikoihin edes syönyt. Nyt ostettiin pinaatit tuoreena ja lisättiin ne kiehautettuun maitoon plus lisäiltiin vähän mausteita ja valmista! Helppoa, suhteellisen nopeaa ja todella herkullista sekä raikasta. Tietenkin annokseen kuuluisi kaiken järjen mukaan kananmuna, jota en ole koskaan uskaltautunut soppaan sekoittamaan, mutta koska tarkoitus oli maistella uusia makuja, sotkin palan kananmunaakin mukaan. Taidan tästä edespäinkin syödä keittoni keittona, vaikka kananmuna jollain jännittävällä tavalla sopikin sinne, mutta samalla se jäähdytti keittoa.


Meksikolainen pata ei olisi varmasti maistunut minulle vielä muutama vuosi sitten, mutta pikkuhiljaa olen opetellut syömään paprikaakin ja todennut, että se onkin hyvää! Oon aina ollut vähän nirso ja melko ennakkoluuloinen kaikkea uutta kohtaan, mutta koska ikävuosia on jo kaksikymmentä, olen päättänyt, että opettelen syömään muutakin kuin kurkkua ja tomaattia!

Pata oli kuitenkin helppo valmistaa ja maistui seuraavina päivinäkin vielä hyvältä mikrolämmityksen jälkeen. Pata koostui kuullotetuista paprikoista, paistetustajauhelihasta, keitetyistä makaroneista, valkosipulista, chilimausteesta ja kirsikkatomaateista, Kaikki sekoitettiin keskenään ja eikun herkuttelemaan - chilimauste vieläpä kruunasi koko aterian potkuisuudellaan!


Karjalanpaistia sainkin laittamatta itse ruokaa ollenkaan - onhan se oikeestaan syntyperäisten (pohjois-)karjalaisten hommaa ;) Inhoan lihoissa löllyköitä, suussa lipeviltä tuntuvia rasvakohtia, joten huolimatta siitä, että viereisessä paketissa luki "Karjalanpaisti" ja ostamassamme rasiassa "Naudan palapaisti", ostimme jälkimmäistä, koska valkoisia reunuksia ei näkynyt missään. Mitä luksusta! Totta kai karjalanpaistiakin oli tullut syötyä aiemminkin, mutta omassa keittiössämme se ei ole koskaan ennen tätä valmistunut.

Mukana oli tietenkin porkkanat ja sipulit, joista jälkimmäiset skippasin, koska sitä makua on tullut maisteltua ennenkin. Porkkanoita piti kuitenkin popsia, jotta tulisi totuteltua uusiin makuihin. Tykkään porkkanoista kylläkin vielä enemmän raakoina kuin keitettyinä tai paistettuina, mutta ihan hyvää makuahan ne lihaan oli antaneet!


Perjantaina luvassa oli klassista opiskelijaruokaa; tonnikalakastiketta ja makaronia. Tonnikalat saivat seurakseen ruokakermaa, tomaattimurskaa, valkosipulia sekä tilliä ja kokonaisuudesta tuli oikein maukas. Kun kastikkeen sekoitti makaronien joukkoon, tuli ihan kouluruokien tomaattinen tonnikalapasta mieleen. Se olikin yksi niitä harvoja ruokia, jotka täyttivät tämän nirson tytön mahan peruskoulussa :D


Jälkiruuaksi kokeilin tehdä myös hieman terveellisempää marjapiirakkaa sillä seurauksella, että se oli aivan liian terveellisen makuista, Ilman sokeria ja voita tehty pohja koostui kananmunista, banaanista, kaurahiutaleista ja maidosta, jotka sekoitettiin blenderissä ja kaadettiin vuokaan. Paras osa piirakassa oli marjat, jotka tosin olisi maistuneet ilman pohjaakin. En siis suosittele tätä makeanhimon taltuttamiseen, koska makeannälkä lähinnä kasvoi tätä mutustaessa..

Oletteko te löytäneet hyviä reseptejä ihan sattumalta tai kokeilleet jotain uutta ruokaa lähiaikoina? :)



12 kommenttia :

  1. Kylläpäs tuli vesi kielelle noista herkullisista kuvista! :) Itsekkin tykkään varsinkin viikonloppuisin kokeilla uusia ruoka tuttavuuksia tai yleensä tulee tuunattu esim makaronilaatikkoa uudenlaiseksi :)

    Mukavanoloinen blogi sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Viikonloppuisin on kyllä aikaa tuunailla ja makaronilaatikostakin saa niin erilaista jo pienillä muutoksilla :) oletko kokeillut laittaa sekaan Koskenlaskijajuustoa? :)

      Poista
  2. oi että näyttää herkulliselta nuo annokset, ja tosi kiva idea testailla kaikkea uutta ja erilaista kesän kunniaksi! :) me on kans kotona testailtu kaisun kans hieman uudenlaisia ruokia ja herkkuja. ja voi ei tuota terveellistä piirakkaa, yleensä ne kyllä maistuu just ihan liian terveellisiltä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) On muuten paljon hauskempi testailla ruokia yhdessä kuin yksin! Ja juu, joskus on parempi vaan unohtaa terveellisyys.. :D

      Poista
  3. Niin no karjalanpaistissahan kuuluu olla possua ja nautaa. Eli toi ei ole karjalanpaistia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja toisen mielestä siinä kuuluu olla porkkanoita ja toisen mielestä taas ei :D makukysymyksiä ja jokainen voi onneks mieltymystensä mukaan valita itelleen sopivat raaka-aineet :)

      Poista
  4. Tää oli kyllä kiva idea viikolle. Mulle nuo ruuat oli turhan tuttuja, joten samoja ei varmaan tule toteutettua täällä, koska kokkailen yleensä italialaista, thaimaalaista, meksikolaista ja kiinalaista ruokaa niissä lähes alati joutuu käyttämään paprikaa, maissia, bambua, sipuleita, limeä, tuoretta chiliä ja kaikenlaisia muita häijyjä kasviksia. Oon alkanut tykkäämään erilaisista vihanneksista eka wokkien myötä ja sitten muutenkin. Mä en tykkää yhtään karjalanpaistista tai tonnikalasta. Kumpaankin tulee kauhea ällö-reaktio. Tonnikala vielä menee pizzassa, mutta karjalanpaisti ei mene mitenkään missään, hyi.

    http://lifewithsallas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasviksiin tuleekin totuteltua helposti juuri pienissä erissä :) itekin aloin wokkia maistella ja nyt jo muihinkin ruokiin lipsahtaa kasviksia :) tuollaiset itämaiset ruuat kuulostaa jännitäviltä, ehkä joskus voisi kokeilla :)

      Poista
  5. Haastoin sinut! :) http://katvonyvon.blogspot.com/2015/06/the-liebster-award-challenge.html

    VastaaPoista
  6. Tuli ihan nälkä kun näitä katsoi! :D Näyttää herkulliselta ja helpolta, ihan loistavaa arkiruokaa siis! Itse tykkään vähän tuunailla ruokia, vaihtaa tai heittää mukaan jotain, yleensä se on tässä talodudessa aurajuustoa mitä lipahtaa vähän joka paikkaan... :D Tosi kiva blogi sulla!

    http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentistasi! :) Helppous on kyllä ykkösjuttu arkiruuassa! Ja aurajuusto kuulostaa kovin hyvältä erilaisiin ruokii sekoitettuna, täytyy ottaa vinkki talteen ja koittaa sitä uusiin ruokiin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)