SOCIAL MEDIA

maanantai 24. marraskuuta 2014

Raikas juustoinen nakkikastike ja Geisha-banaani -kuivakakku, olkaa hyvät!

Nälkä kurnii ja tuntuu, että on kyllästynyt niihin ainaisiin samoihin arkiruokiin. Uutta ei halua lyhyessä ajassa lähteä koittamaan, jollei tuloksesta ole laatutakuuta tai tuloksena on hermoromahdus ja kurniva nälkä. Tuttu tunne?

Mainosten ystävänä selasin K-Marketin liparetta kesällä, ja katselin etusivulla olevaa herkullisen näköistä nakkikastiketta vihanneksineen spagetin päällä. Ja kerrankin mainoksesta oli iloa, sillä eksyin K-Marketin sivuille ja löysin sieltä ohjeen tähän värikkääseen nakkikastikkeeseen, jonka ohjeen olen aikeissa jakaa teidänkin kanssa hieman omaan makuun muutettuna. Lisäksi Geisha-banaani -kuivakakun ohjetta on kyselty, joten sekin olisi tulossa jälkiruuaksi postauksen loppuun :)

Raikas nakkikastike


Tarvitset 4-5 henkilölle:

1 paketti Kivikylän kuorellisia nakkeja
1 paprika
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja 
1 rkl öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 dl vettä
200g Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli -sulatejuustoa
300g tummaa makaronia tai spagettia


Valmistus:

1. Paloittele nakit ja ruskista ne öljyssä paistokasarissa tai korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää paprikat ja kuullota ne.

2. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää mukaan maito ja vesi samalla koko ajan sekoittaen.

3. Siivuta Koskenlaskijaa pienemmiksi paloiksi ja lisää ne kastikkeen sekaan. Sekoita tasaiseksi.

4. Lisää lopuksi tomaatit ja anna hautua kannen alla viitisen minuuttia. Tarjoile spagetin kera!


Geisha-banaani -kuivakakku


Tarvitset:

200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
3 kananmunaa
4,5 dl venhäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100g Geisha-suklaata
2 pientä banaania


Valmistus:

1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää niitä vuorotellen kermaviilin kanssa voi-sokeri-kananmuna -massaan.

3. Lisää lopuksi paloiteltu Geisha-suklaa ja survotut banaanit.

4. Paista uunin alimmalla tasolla 175°C noin tunti.

5. Kumoa kakku tarjoiluastialle lähes heti, kun se tulee uunista.


Tällaisiin herkkuihin olisi nyt ohjetta, joten eikun kokeilemaan! :) Yritin pohtia, voisiko nakkikastikkeen toteuttaa kasvisversiona, mutta koska en ole kasvissyönnin asiantuntija, en osaa sanoa aiheeseen mitään. Mikäli kuitenkin joku asiasta enemmän tietävä keksii ratkaisun, niin jaa ihmeessä vinkkisi :)


6 kommenttia :

  1. oi tuo kastike kuulostaa hyvältä, mä luulen että mäkin voisin syödä tuota jos vaan korvaisin nakit soijanakeilla! voisin kyllä testata tuota, niin herkulliselta tuo juustoinen versio kuulostaa :) ja mitään kasvisnakkikastiketta en muutenkaan oo syönyt pitkään aikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, soijanakit! Hyvä tää kasvisruokatietous oikeesti :D mut toi on tosiaan kivaa vaihtelua siihen ihan perinteiseen ruskeeseen kastikkeeseen :)

      Poista
  2. kiva että jaoit nämä reseptit tänne! :) tuo nakkikastike vaikuttaa kyllä kokeilemisen arvoiselta, meilläkin on aina ongelma keksiä jotain ihan perus arkiruokaa ja aina sitten mennään jollain perus makaronilaatikko -linjalla :D tuo kakku on myös tosi hyvän näköistä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! :) Joo, joskus tuntuu, että "taasko myö syödään tätä" :D mutta välillä on kiva löytää uusia ja herkullisia reseptejä! :)

      Poista
  3. Mä en oo IKINÄ tykännyt nakkikastikkeesta, se on ollut mun top 3 inhokkiruokien listalla ihan kakarasta asti, mutta tämä versio kuulostaa kyllä tosi hyvältä! Vitsi jos osaisin leipoa, niin kokeilisin tuota Geisha-kakkuakin. Tai no voishan sitä kokeilla vaikka ei osasikaan, oppisin ainaki! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, miekään en jotenkin pienenä tykänny kauheesti nakkikastikkeesta, mutta tää kastike ei kyllä erityisemmin muistutakaan nakkikastiketta, kun mukaan on heitelty kaikkea muuta kuin perinteisimpiä ainesosia :D Ja kokeile kuule ihmeessä kakkua, se ei oo ollenkaan vaikeeta! Nimimerkki "itsekään en ole kokkikoulua käynyt"

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)