SOCIAL MEDIA

sunnuntai 4. elokuuta 2013

Mestarileipuri

Joudun toteamaan aina uudelleen ja uudelleen, että mä en ehkä ole maailman paras leipuri leivontavaiheessa. Leipomuksista tulee yleensä tosi hyviä ja ne näyttääkin ihan kivoilta -ainakin suurin osa-, mutta valmistusvaiheessa kaikki pöydät ja lattiat on täynnä jauhoja, roskia, valmistusvälineitä, kippoja ja kappoja. Koko keittiö näyttää siinä kohtaa yleensä aika lohduttomalta :D

Tänä viikonloppuna päätin sitten taas kokeilla onneani ja täytin mun synttärikakun. Ostin siis kakkupohjan valmiina, koska mun mielestä ne maistuu vähintäänkin yhtä hyviltä kuin itsetehdyt pohjat ja niissä on vieläpä plussana se, ettei tarvitse stressata onnistuuko pohja ja tuleeko kerroksista leikattaessa saman paksuisia ja pysyykö ne ehjinä! Valmispohjat ovat juuri hyviä tällaiselle satunnaiselle leipurille, eikä niitä ole hinnallakaan pilattu, sillä kolmella eurolla saa erittäin maistuvan kakkupohjan :)

Innoissani aloin täyttämään kakkua banaanimössöllä ja lettuhillolla ja ajattelin sujauttaa kerrosten väliin myös vähän kermavaahtoa. Tapani mukaan unohdin siitä tietysti ensin sokerin, tällä kertaa tosin asian ehti vielä korjata :D Ongelmaksi muodostui kuitenkin vatkaimen ja lusikan tutustuminen toisiinsa:



Eipä tämä taida selittelyjä kaivata. Vinkkinä vaan kaikille: älkää laittako lusikkaa ja vatkainta yhtä aikaa kermavaahtokippoon!


Huolimatta vaikeuksista, tälläkin kertaa lopputulos maistuu makealta! :) Kakusta ei ole vielä kuvaa, sillä se odottaa koristeita, jotka se saa huomenna, mutta Hannatädin kakut ja Mokkapalat ovat löytäneet tiensä blogiin :)

Noita Hannatädin kakkuja tehtiin Ellin kanssa joskus monta vuotta sitten porukoille hääpäivänä ja resepti on jäänyt talteen. Hyviähän ne on, ainoa miinuspuoli on, että niiden jälkeen tarvii kyllä olla juotavaa lähettyvillä, sillä perunajauhoilla höystetty murotaikina on melko janottavaa :D


Mokkapalat on ehdotonta herkkua! :) Ne lienee myös ainoita, joissa tykkään kahvista :D Ehkä se johtuu siitä, että siinä kahvi ja sokeri on sopivassa suhteessa: 4,5 dl tomusokeria ja 5 ruokalusikallista kahvia.
Mokkapalat ja keksit on siis tarkoitettu tänään juhlistamaan mun synttäreitä, mutta myös huomenna tarjottaviksi, kun viisi ihanaa tyttöä tulee moikkaamaan mua illasta :)


Viimenen vuosi tällä ikävuosikymmenellä käynnistyi tänään!

-Emma-

16 kommenttia :

  1. hyviä kuvia :) tykkään ulkoasusta ja kivoja postauksia :)

    VastaaPoista
  2. kiva blogi, liityin lukijaksi!:)

    http://jannijuliaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi sulla & Paljon onnea! :D

    VastaaPoista
  4. Nää kuvat on niin ihania kun näistä välittyy semmonen fiilis! :)

    http://mystorywithoutwords.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. hihii ompa ihana blogi :) jotenki ilosen olonen ja hauska toi lusikka..:D


    forangelseyes.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mukava kuulla! :) haha, mulla ei ollut kovin hauskaa kyllä, kun yritin irrottaa sitä.. :D

      Poista
  6. paljon onnee! :) ihana sun blogin ulkoasu! en sais lukee tälläsii postauksia ku tulee hirvee makeanhimo itelle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) haha, eikun leipomaan, mut pidä varas tollasten sähkövatkaimien kanssa.. :D

      Poista
  7. oot tosi kaunis ja siun blogi on ihana!<3


    http://tarvitsensinua.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  8. oot kaunis & paljon onnea! :-)

    http://ronjaedith.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  9. Voi että mä nauroin tolle lusikalle!! :D oot tosi kaunis :)

    http://sussunlife.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)