SOCIAL MEDIA

maanantai 29. joulukuuta 2014

Pakkasterveiset kameran takaa

Rapsakat terveiset pakkasen keskeltä! Lämpömittari näyttää -21,3 astetta ja pihalla on viime päivinä ollut aivan mielettömän kaunista. Aurinko on paistanut niin kirkkaalta taivaalta kuin pilvienkin lomasta saaden lumen kimmeltämään ja hymyn yhden jos toisenkin huulille.



Joulun pyhät menivät mukavasti ja lauantaina huristeltiin takaisin Joensuuhun. Siskoni poikaystävänsä kanssa tuli meille kylään samalla kyydillä, joten vietimmekin hauskat pari päivää shoppaillen, syöden, pelaillen, syöden vähän lisää, saunoen ja höpötellen. Ainiin, ja syötiin myös! ;)



Oman lisänsä viikonloppuun toi juuri tämä ihanan pirteä pakkanen, jonka vuoksi lähdinkin sunnuntaiaamuna koekaniinina ulos testaamaan, pystyykö siellä ylipäätään tällaiset etelän ihmiset liikkumaan! Kameran nappasin mukaan, sillä aurinko oli juuri nousemassa ja maisemat olivat niin nättejä, että en edes huomannut viileää keliä tallettaessani auringonsäteitä muistikortille.

Joululahjaksi sain uuden objektiivin, EFS 55-250mm, joka on ollut kyllä aivan loistava lahja! Olen jo yli vuoden haaveillut objektiivista, jolla saisi hyviä maisemakuvia ja nyt se on minun :) Viime päivät olenkin pyörinyt kamera kädesä, jotta saisin tuntumaa, mihin kaikkeen putki oikeastaan pystyykään, tällä hetkellä näyttää, että vaikka mihin!


Kun olimme aikamme hikoilleet olohuoneessa neljät housut ja kolme paitaa päällekkäin miettien, miten kukaan voisi liikkua näissä tamineissa, saati mennä sovituskoppiin, päätimme lähteä keskustaan autolla. Toppahousut vain autoon mukaan, jos pakkanen pääsisi yllättämään, mutta lopulta kaikki meni mukavasti, eikä pitkiä matkoja tarvinnut kävellä kylmässä.


Lomaa olisi jäljellä vielä reilu viikko, jonka toivon viettäväni pitkälti postien parissa. Olin jo lievästi kauhuissani pakkasten saapuessa, sillä olin mennyt lupaamaan, että menisin jakamaan jalkaisin parin tunnin postilenkin perjantaina. Pihalle pitäisi pukea älyttömästi päälle, jos pakkasta olisi yli parikymmentä astetta ja toisaalta rappukäytävissä on järkyttävän kuuma pakkasvarustuksella.. Onneksi kuitenkin näyttää, että kelit lauhtuvat perjantaiksi :)



Mitä tykkäätte uudella objektiivilla otetuista kuvista? Niitä siunaantuikin postaukseen melkoisen monta, mutta toisaalta joskus kuvia on niin niukasti, että välillä on kiva lisätä vastapainoksi vähän useampikin ruutu :)


keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 24; minun jouluaattoni

Tykkään perinteistä ja siksi joulusta onkin muodostunut yksi suosikkijuhla, sillä jouluun liittyy niin paljon perinteitä :) Haluankin nyt jakaa teille minun perinteisen jouluni!

Aamulla heräämme usein siihen, että äiti on keittänyt riisipuuroa, jonka tuoksu leijuu huumaavasti ympäri taloa. Telkkarista tulee Joulupukin kuumaalinjaa ja enkelikello kilkattaa pöydässä. Ihan täydellinen aattoaamu<3 Joulukuusen koristelimme aina pienenä aattoaamuna, mutta nykyisin se tuodaan jo aatonaattona sisään joulukiireitä hellittämään :)


Päivä lähtee käyntiin haudoilla käynnillä, rakkaiden muistamisella. Viemme kynttilät haudoille muistuttamaan rakkaitamme heidän tärkeydestään meille. Haudoilla käynnin jälkeen olemme vierailleet usein isovanhempieni luona vieden joulukukan ja lahjoja heille :)


Kotiin tultuamme alamme tehdä yhdessä jouluruokaa ja lämmittää saunaa. Saunomisen ja syömisen järjestys vaihtelee nälkäasteen mukaan; maha kurnien on kamala mennä saunaan, mutta toisaalta ei ole järkeä syödä ennen kuin on se kurniva nälkä! :D

Ruokailun jälkeen rentoudumme sohvalla tuijotellen jotain jouluista ohjelmaa. Pienenä makoilimme kaikki aina rinnakkain äitin ja isin sängyllä ja odottelimme malttamattomana joulupukkia! Voi sitä ihanuutta kun kuului kepin kilinä ja pukki oli pihassa :)


Lahjojen aukaisu on aina yhtä jännittävää ja ihanaa; on mahtavaa nähdä, millaisia ilmeitä perheenjäsenten kasvoilla on, kun he avaavat pakettejaan :) Ja onhan se kiva nähä, mitä sieltä omastakin paketista paljastuu ;)


Ilta menee usein leppoisasti rentoutuen, lahjoja tutkaillen ja suklaata mussuttaen. Rakastan joulua, yhdessä oloa ja joulun tunnelmaa!

Lämmintä joulua jokaiselle! <3
tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 23; jouluhaaste

Ihanaa, sain jouluisen teemahaasteen Jenniltä ja se sopii täydellisesti luukuksi 23! :) Oli mukava päästä fiilistelemään joulutunnelmia ja jouluhan on jo ihan ovella!! Can't wait! <3


1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
Tietenkin uskon, jollei usko Joulupukkiin, ei voi saada lahjoja! Tontutkin kurkkivat ja kuuntelevat pitkin vuotta. Muistan, kuinka pienenä siskoni oli piirtänyt "tontunjälkiä" harjanvarrella pihamaalle ja oli itse täysillä mukana juonessa, joten silloin olen ihan oikeita tontunjälkiä nähnytkin ;)

2. Kirjoititko joulupukille?
Tänä vuonna kyllä jäi kirjoittamatta, mutta ehkäpä läheiseni ovat kuulleet toiveitani jostain ja raportoineet niitä eteen päin :) Ja blogiinhan teinkin joululahjalistan, mikäli pukki eksyy sivuilleni.


3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
Kyllä kinkku kuuluu joulupöytään ja onhan se tosi herkullista! Kuitenkin rakastan äitin tekemiä lihapullia ja isin savustamaa lohta, joten en osaa arvottaa mitään herkkua yhdeksi kunkuksi :)

4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto.
En kyllä muista, olenko saanut mitään kovin noloa lahjaksi (tietysti tikkariveistos miehisyydestä ei ollut ehkä neutraalein lahja, eikä kyllä päätynyt syötäväksikään lopulta..), mutta hauskahan on aina katsoa lapsuusvideoita, kun on pyrinyt lahjalaatikoiden ympärillä ihan levottomana ja kiinnostuneena pakettien sisällöstä :D
 

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perälle notkumaan?
Arvostan kaikkia saamiani lahjoja, koska antaja on miettinyt, että se voisi sopia juuri minulle :) En ainakaan muista, että mikään olisi jäänyt käyttämättömäksi, vaatteisiinkin usein kasvoi sopivaksi, jos ne olivat saantihetkellä vähän liian suuria.
 
6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?
Koristellaan kuusi yleensä aatonaattona tai aattoaamuna. Pienenä koristelimme kuusen aina aattona, mutta nyt jouluaaton kiireitä helpottamaan olemme kantaneet kuusen jo aatonaattona sisälle. Saas nähdä, kuinka tänä vuonna käy! :)


7. Ostatko kotiisi joulukukkia? Mikä on joulukukkasi?
Ostin tänä vuonna ihanan pikkuruisen joulutähden, jota suojelin kuin lemmikkiä tuodessani sen Ylöjärvelle! Joulukukka on ehdoton suosikkini, mutta myös esimerkiksi hyasintti on aivan ihana piristys joulupöydille! :)

Haaste lähtee Tuulille, Tinkalle sekä Sinille :)


maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 22; lämpimien vaatteiden vallankumous



Asukuvia ei olekaan blogissa näkynyt vähään aikaan, mutta nyt luukusta numero 22 paljastuu yhden talvipäivän asu :) Kuvauskohteena on pääasiassa valkoinen villatakki, jonka olen saanut monen monta joulua sitten lahjaksi :)


Neule on ihanan lämpöinen, kun kovat talvipakkaset paukkuvat ulkona. Olen mielestäni näyttänyt aina kamalan pulskalta tässä neuleessa, mutta jotenkin olen silti aina tykännyt siitä. Enää en välitä niin kauheasti siitä, näytänkö kokoa 38 vai 36 olevalta, joten neule on ollut tiheään tahtiin käytössä!
 

Lisäksi muistan erittäin hyvin, kuinka tämä neule lämmitti Mikon valassa pari vuotta sitten; varpaat meinasivat jäätyä jääpaloiksi, sormet tutisivat ja oli ihan tajuttoman kylmä, mutta neule lämmitti! Nyt neuleen lisäksi lämmittää myös muistot tuosta ihanasta päivästä :)


sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 19 ja 20; rakkaiden keskellä

Eilinen meni hujauksessa, kun laukut täyttyivät vaatteista, lahjoista ja herkuista. Tänä aamuna loikkasimme Volkkarin kyytiin ja huruuttelimme Tampereelle :) Matka ei tuntunut laisinkaan pitkältä, kun tiesi, että tulossa on mukava viikko!

On ihanaa nähdä kaikki rakkaat ja viettää aikaa yhdessä <3 monta kyläpaikkaa on vielä käymättä ja ihanaa ihmistä näkemättä. Nyt kuitenkin keskityn nauttimaan takkatulen loisteesta, rakkaasta, joka loikoilee sylissäni sekä rakkaista, jotka kohta hipsivät saunasta seuraksemme. Rakastan joulua, rakastan läheisiä! <3

perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 19; loman merkitys

Vihdoinkin se alkaa; kauan odotettu joululoma! :) Toukokuusta lähtien koulua tai töitä on ollut lähes joka päivä, joten tämä on kyllä ensimmäinen loma pitkään aikaan ja aion nauttia siitä täysillä! Vähän vielä täytyy siivoilla ja pakkailla, mutta sitten saa keskittyä vain ja ainoastaan kivoihin asioihin :)

Mikä joululoman merkitys oikeastaan on?


Pienenä joululomalle pääsy tarkoitti välitodistusta ja joulupussia, joulujuhlaa ja pian koittavaa joulupukin saapumista. Lomaa ei osannut ajatella lomana, mutta nykyään loma todellakin tuntuu jo lomalta! On ihana päästä hengähtämään kaiken kiireen ja stressin jälkeen. Olla vain ja nauttia rauhasta, rakkaista ihmisistä ja joulun tunnelmasta.

Lomalla ei tarvitse ajatella yhtäkään tenttiä, esseetä tai työasiaa. Kaiken energian voi keskittää niiden asioiden tekemiseen, joista eniten nauttii :) Siivoaminen ja kokkaaminenkin tuntuvat mukavalta puuhalta, kun ei ensin ole koko päivää tarvinnut puuhastella muiden askareiden parissa, vaan ne saattavat olla ainoat pakollisuudet päivässä ja viikossa.


Mikä teille on lomassa tärkeintä? :)


torstai 18. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 17&18; minun päiväni

En ole oikeastaan koskaan innostunut "my day" postauksista, koska olen miettinyt, lukeeko niitä oikeasti kukaan. Kuitenkin joulukalenteriluukku ehdotuksiin oli päässyt my day -postaus, joten tottahan päätin sen toteuttaa :) Selailin myös muiden my day -postauksia ja totesin, ettei ne nyt hullumpia olekaan!

10.00 Kello soi ihanan myöhään muistuttaen toisiksi viimeisestä työpäivästä ennen joululomaa. Ensimmäisenä täytyy löytää päivän lehti, sillä haluan tietää, onko kukaan kommentoinut eilen Karjalaisessa julkaistua kolumniani. Nopea selaus, eikä haukkuja löytynyt, hyvä!

10.40 Aamutoimien jälkeen kömmin autoon ja Mikko heittää minut Postille.


11.00 Kortteja, kortteja, kortteja, eikö ne ikinä lopu? En ole eläissäni nähnyt näin montaa joulukorttia, enkä uskalla edes ajatella, montako sataatuhatta joulutervehdystä on kulkenut sormieni lävitse viime viikkojen aikana! Ihanaa hommaa kylläkin :)

12.30 Ruokaa! Salaatti Heinosen leipomosta tekee ihmeitä kurnivalle masulle ja taas jaksaa läpytellä kortteja menemään ;)


18.00 Vielä oli pari joululahjaa ostamatta, joten suunnistin Myyn kautta kotiin poiketen matkalla hakemassa puuttuvat lahjat. Tuntuu (tuntui kyllä eilenkin..), että vihdoinkin kaikki joululahjat on hankittu!


18.30 Kotimatka sujui leppoisasti enon kanssa puhelimessa höpötellen. Kotiin päästyäni aloin kokkailemaan jauhelihakastiketta ja lohkoperunoita. Myös joulukalenteri odottelee pöydällä avausta (en halua aina avata sitä aamulla, sillä tiedän, että illalla tulee kuitenkin kauhea suklaanhimo.. :D).


Illalla olisi vielä vuorossa piparien koristelu sekä lahjojen paketointi. Sen jälkeen aion heittäytyä sohvalle katselemaan Salkkareita! Enää yksi työpäivä ja joululoma koittaa, ihanaa! <3

Mitäs mieltä tällaisesta luukusta?


tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 16; joululauluja

Koska joulukalenterissa ei ole pitkään aikaan kuultu suloisia joululauluja, päätin laittaa niitä nyt pikkuruisen kokoelman! Niitä kuunnellessanne voitte fiilistellä viikon ja päivän päästä koittavaa joulua, sen ääniä, tuoksuja ja tunnelmaa <3
Hei Mummo on uusi joululaulu, mutta mielestäni ihana ja koskettava! Mietin aina omaa mummuani ja mummiani ja mietin, että jouluna taas nään heidät :) Joulumaa tuo mieleen lapsuuden joulut! Meillä oli pienenä joululevy, jossa juurikin Katri Helena lauloi tätä laulua, joten fiilis on ihan sama kuin pikkutyttönä! :) Vaikken Vesa-Matti Loiri ole suurin idolini, valloitti hän kuitenkin minunkin sydäntäni Vain elämää -sarjassa :) Tämä laulu on kyllä ihana <3 Tulkoon joulu oli suosittu kappale tullessaan ihmisten tietoisuuteen ja minut se valloittaa joka kerta vain uudelleen ja uudelleen <3 Petteri Punakuono saa aina joulutuulelle! Pienenä lauloimme aina sitä enollemme, jonka nimi on Petteri, meillä oli jopa Petteri Punakuono VHS, jota tykkäsimme katsella aina hänen kanssaan! Tiedä sitten, kuinka iloinen eno oli, mutta hauskaa meillä ainakin oli ja on! :)


maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 15; talvisia tunnelmia

Luntaluntalunta! Lauantaina satoi ihanasti lunta ja sunnuntaina oli pakko suunnata ulos kuvailemaan tätä ihanuutta! Yksi suuri toive jouluksi olisi valkoinen maa, mutta sitä ei kai kukaan voi luvata. Tässä teille kuitenkin jouluun virittäytymiskuvia lumisine maisemineen :)





Onko lumi teille tärkeää jouluna? :)


sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 14; joululahjayllätys


Arvonta on ratkennut ja piposta nousi Tuulin nimi! Sinulle lähtee joululahjapaketti huomenissa :) Otan yhteyttä sähköpostiisi sekä blogiisi! Kiitos kaikille osallistuneille :)


lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 13; joulutohinaa

Lucian päivän olen viettänyt töissä, joulumarkkinoilla ja herkutellen hyvällä ruualla! Kerrassaan rentouttavaa, mutta aikaa vievää, joten tämän päivän luukku on vain tavallinen katsaus kuulumisiin :) Huomenna olisi vuorossa joulupipareiden väkästäminen, jotta on jouluna mitä popsia! :)

Joko te olette aloittaneet jouluvalmistelut? :)

perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 12; joulukorttisatoa


Viimeinen päivä postittaa joulukortit joulupostimerkeillä (kiiruhda jo, mikäli ne edelleen lojuvat keittiön pöydällä odottamassa sopivaa hetkeä!), minkä kunniaksi olen kuvaillut muutamia ihania joulukortteja tältä joululta ja koonnut ne kollaaseiksi :)



Kissat saavat sydämeni läpättämään, joten todella monessa kortissa esiintyy näitä pörröisiä kavereita, mutta on mukana myös ihania maisemakuvia, joissa lumi notkuu puissa ja aurinko pilkottaa vielä viimeisiä säteitään ennen jouluiltaa. Toivon niin kovasti, että tänä jouluna olisi valkeaa ja kaunista! <3


"Joulumieli syntyy piparkakkutaikinasta, puuroon eksyneestä rusinasta. Kanelista, kynttilöitä ja unohdetuista kotitöistä." Näin lukee yhdessä tunnelmallisessa joulukortissa, joka kuvaa joulun tunnelmaa mielestäni hienosti. Kiireetöntä yhdessä oloa, hauskoja kommelluksia ja herkkuja! :)


Punaisen kisu-kortin teksti "Jouluna ollaan vaan ja laiskotellaan." kuvaa hyvin joulun pyhiä; ennen joulua on ihan hirmuinen kiire, kun on paljon tehtävää, mutta jouluna sitten totta totisesti saa ottaa rennommin ja laiskotella :)

Ihanaa, kohta on jo joulu!! <3


Vielä muistuttelen arvonnasta:


torstai 11. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: luukku 11; rakkauden juhla

Viimeisimmät luukut ovat käsitelleet joululahjojen saamista ja antamista, mutta luukusta 11 paljastuu joulun tärkein asia; yhdessä olo, rakkaus ja välittäminen.


Pienenä joulussa tärkeintä oli ehdottomasti lahjojen saaminen; neljän jälkeen aloin jo pyöriä ympyrää jännittyneenä odottaen pukkia! Nykyisin joulu tuntuu itselleni kuitenkin enemmän juhlalta, jolloin kaikki ovat yhdessä, on tunnelmallisia valoja sekä kynttilöitä, syödään hyvin ja joulu musiikki soi taustalla.


Lahjojen saamisen sijaan tärkeämpää on lahjojen antaminen, sillä on ihana nähdä ilahtunut ilme saajan kasvoilla, kun paketista paljastuu jotain, mitä toinen on todella toivonut. Ja vaikka jouluna ei vaihdettaisi yhtäkään lahjaa, pelkkä joulun tunnelma on joulun juhlimisen arvoista!


Tänä jouluna on ihanaa, että saan ympärilleni kaikki rakkaat ihmiset yhdellä kertaa. Saan viettää aikaa heidän kanssaan ja nauttia kiireettömyydestä ja joulun tunnelmasta <3 Kun asuu Suomen toisella puolella, on korvaamattoman ihanaa viettää aikaa kaikessa rauhassa rakkaiden kanssa <3


Mikä teille on joulussa tärkeintä? :)


P.S. Muistakaa osallistua joululahja-arvontaan:


keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri: Luukku 10; Mitä ostaisin lahjaksi rakkailleni?

Viime postauksesta löytyi omat joululahjatoiveeni, ja tässäpä olisi muutama vinkki, mitä sinä voisit ostaa sinun rakkaillesi :) Julkaisin postauksen aiheesta joskus aiemmin, mutta nyt sen julkaisuajankohta lienee hieman parempi!

Kun haluaa löytää tietylle ihmiselle juuri sen oikean lahjan, voi joutua selaamaan monen monta katalogia, kiertämään kymmeniä kauppoja ja klikkaamaan lukemattomia nettisivuja. Pahinta on, jos kohde ei toivo mitään ja tuntuu, että kaikki hyvät ideat on käytetty jo aiempina vuosina. Hyvänä esimerkkinä itselleni tästä ovat miehet ihmiset, jotka on tuntenut jo pidemmän aikaa ja joille on aina ollut suhteellisen hankala keksiä lahjoja.


Haluan kuitenkin antaa lahjoja tärkeille ihmisille ja näin muistuttaa heitä, että heillä on paikka sydämessäni. Tietenkään lahjat eivät ole mikään pääasia joulussa, mutta useassa perheessä ne ovat osa jouluperinnettä. Yhdessä olo on itselleni ainakin tärkeintä, mutta lahjojen avulla välittyvät ilon ja riemun tunteet ovat palkitsevia :)

Uskon, että monella on sama ongelma, ja päätinkin esitellä teille joitain lahjaideoita, joihin olen itse törmännyt aiempina juhlapäivinä.

Lapaset ja villasukat
Itse tehty lahja lämmittää mieltä valtavasti ja lisäksi siitä voi tehdä juuri saajalle mieleisen. Neulominen ja virkkaaminen on tänä päivänä suosiossa nuortenkin keskuudessa, joten jos mummo on aina neulonut sinulle sukat, mikset ilahduttaisi häntä neulomalla hänelle piristävät tillukkaat :)


Taulut, valokuvat ja valokuvista teetetyt tuotteet
Ihania muistoja kuluneelta vuodelta -tai miksei vaikka lapsuudestakin- voi ikuistaa helposti esimerkiksi canvas-tauluiksi, valokuva-albumeiksi tai vaikkapa kännykän kuoriksi! Ifolorilla on ainakin valtavat valikoimat tuotteita, joita voi tilata omilla kuvilla. Lisäksi bongasin netistä Smartphoto-sivuston, josta pystyy tilaamaan esimerkiksi seinäkellon omalla kuvalla ja täytyy sanoa, että harkinnassa on kyllä tilata tällainen lahjaksi tärkeälle ihmiselle :)

Valokuvia voi ikuistaa myös muuten kuin kehystämällä tai teettämällä suuria tauluja. Siskoni antoi isänpäivälahjaksi isällemme ihanan puisen, paksuhkon taulun, jonka sisään pystyi ripustamaan kuvia "pyykkinarulle". Räpsin hauskoja kuvia siskostani ja isästäni, mitkä siskoni sitten tulosti ja sommitteli tauluksi. Isi tykkäsi paljon ja uskon, että tällainen lahja voisi olla mieluinen myös esimerkiksi hyvälle ystävälle! Kyseisen taulun kuviin haluttiin hieman "valokuvauskoppimaisuutta", joten taulussa voisi hyvin käyttää myös kuvia, jotka on otettu sellaisessa "kuvauskopissa" aikanaan!


Astioita, lakanoita, pyyhkeitä..
Opiskeleeko sisaruksesi tai ystäväsi? Ihan varmasti hän osaisi arvostaa käytännöllistä lahjaa, jota käyttäessään muistaa aina lahjan antajan. Tällainen käytännöllinen lahja sopii kyllä hyvin myös vanhemmille tai isovanhemmillekin, koska käyttötavaralle on aina tarvetta!

Itse valmistin äidilleni nimipäivälahjaksi pannunalusen huovuttamalla palloja ja liittämällä ne langalla yhteen. Jollet ole käsityöihminen, kyseisiä pannunalusia voi ostaa myös käsityöliikkeistä, markkinoilta ja netistä. Lahjana omaperäinen ja taas saa tehdä ihan sen näköisen kuin haluaa. Lisäksi saaja varmasti ilahtuu nähdystä vaivasta!


Koriste-esineet, kynttilät
Itselläni tuntuu välillä pursuavan koriste-esineitä joka puolelta, joten kannattaakin miettiä, mahtaako sama tilanne olla lahjan saajallakin. Yhtään ulos laitettavaa "koristetta" minulla ei tosin ollut muuttaessani Joensuuhun, joten toivoinkin joululahjaksi jääkarhua, joka valaisisi pimeitä talvi-iltoja. Nykyisin karhu nököttääkin pöydällämme luoden tunnelmaa.

Kynttilöistä tykkää moni ja ne eivät ainakaan koskaan mene hukkaan! Syys- ja talvi-iltoina on ihana käpertyä viltin alle sohvalle (joka sekin on hyvä lahjaidea!) kynttilän valon loimutessa ympärillä. Lisäksi erilaisista kynttiläkipoista tulee kauniita paketteja, mutta kohtuus niissäkin; jos toisella on niitä kovin monta, voi iskeä ahdistus, miten kerkiää käyttämään kaikkia.


Vaatteet, tuoksut ja asusteet
Toisinaan on todella vaikea ostaa vaatteita tai hajusteita toiselle, koska ei voi olla varma, miellyttävätkö ne saajaansa saatika ovatko ne oikeaa kokoa. Yövaatteissa täydellinen istuvuus ei kuitenkaan ole tärkeää ja mikäli henkilön tuntee hyvin, osaa varmasti ostaa tuoksun, joka voisi miellyttää saajaansa. Ainakin oma siskoni vaikuttaa olevan tässä hyvä, nimittäin en ole vielä huonoja tuoksuja saanut!

Asusteet ovat ehkä hieman helpompia kuin vaatteet, sillä huiveja ja koruja on helppo yhdistellä niin moneen kokonaisuuteen. Pinnejä ja hiuspompuloita pitkätukkaiset tarvitsevat aina ja tuskin kukaan pistää pahakseen uusia korvakoruja tai säärystimiäkään :)


Pikkujuttuja lisäksi lahjoihin tai esimerkiksi lahjakoriin
Vartalovoiteet, suihkugeelit ja shampoot ovat hyviä ja käytännöllisiä lahjoja, ja niihinkin voi panostaa enemmän tai vähemmän; marketeista saa hyviä perustuotteita ja esimerkiksi The Body Shop haluaa tuotteistaan hieman enemmän rahaa.

Suklaa ei mene myöskään usealla ihmisellä hukkaan, joten sekin on hyvä lisä lahjaan! Suklaatakin myydään niin monessa muodossa levyistä konvehtirasioihin, että vain valinnanvaikeus on ongelmana.

Itse olen suunnitellut antavani mummulleni ainakin ristikkokirjan tänä vuonna, sillä hän tykkää suunnattomasti niiden ratkomisesta, joten mikä olisikaan parempaa kuin se, ettei ristikot lopu Iltalehdestä juuri silloin, kun niiden tekemisen on aloittanut.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, vinkkinäni on lahjakorit: glögiä, kahvia, teetä, suklaata, tonttuja, käsitöitä, saippuoita, pipareita, joulutorttuja (ja aina voi leipoa itse!), elokuva, CD-levy.. Koriin voi laittaa mitä vain ja asetella sen nätiksi, jolloin lahjasta tulee ihanan houkuttelevan näköinen! Sopii myös opiskelijabudjetille, sillä näyttävän kokonaisuuden saa aikaan ihan pienelläkin summalla.

Mikä on sinun vinkkisi tämän vuoden joululahjoihin? :)